Sådan kommer du med verdens største fly fra København

Fra 1. december sætter det Dubai-baserede flyselskab Emirates verdens største passagerfly, Airbus A380, i rute fra København – sådan kommer du med

Sådan ser dobbeltdækker-krabaten ud (Foto: Curimedia/Flickr)
Sådan ser dobbeltdækker-krabaten ud (Foto: Curimedia/Flickr)

Er du bare en lille smule fly-freak, har du nok allerede hørt, at det Dubai-baserede flyselskab Emirates sætter verdens største passagerfly, dobbeltdækkeren Airbus A380, i rute fra København til december i år.

Billige pakkerejser øger risikoen for hudkræft

Det store fly kommer til at flyve mellem København og Dubai, så det er altså den rute, du skal booke dig ind på, hvis du vil ombord i krabaten.

Er ferie i Dubai ikke lige det, du drømmer om, er der selvfølgelig mulighed for at komme med Airbus A380 alligevel – Dubai kan jo bare være et stop på vej mod en (for dig) bedre destination.

Denne dims fjerner flyveturens største frustration

F.eks. kan du tage med Apollo. Rejseselskabet har nemlig booket pladser i A380'eren på deres vinterrejser 2015 til Mauritius. Her kommer passagerne til at flyve med A380'eren til Dubai, hvorfra de rejser videre i samme fly eller et fly af samme type – der er altså dobbelt op på dobbeltdækker.

– Vi har gjort alt for at sikre en god rejse fra A-Z ved at samarbejde med nogle af verdens bedste flyselskaber. Blandt andet Emirates som vil flyve vores gæster ud af København med den imponerende Airbus 380, når den nye daglige rute mellem Dubai og København åbner, fortæller Glenn Bisgaard, kommunikationschef hos Apollo.

CPH gør klar til det store indtog
For at være klar til at tage imod det store fly til december, renoverer lufthavnen i Kastrup i de kommende måneder to af lufthavnens hovedlandingsbaner. I et af tilfældene kræver klargøringen en udvidelse af banen på fire meter i hver side, så den bliver bredere end de normale 45 meter – det er nemlig nødvendigt, da Airbus A380's vingefang måler 79.75 meter.

Indisk hær rydder op på Mount Everest

Samtidig udvider lufthavnen også den såkaldte Finger C, hvor de i dag parkerer de største fly. Udvidelsen indebærer bl.a., at en gate får to jetbroer, som er en forudsætning for at kunne betjene en Airbus A380.

– Vi investerer i disse år signifikante beløb i udvidelsen af Københavns Lufthavn. Denne udvidelse omfatter også opgradering af infrastrukturen, så lufthavnen bliver A380-kompatibel. Vi er meget glade for Emirates’ beslutning om at indsætte en A380 på ruten til København, som dermed bliver den første by i Skandinavien til at tilbyde en fast A380-rute, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne.