Annonce:
Annonce:

Sådan undgår du sygdom på flyveturen

En flyvetur kan være vejen til sygdom og forkølelse. Undgå det ved at følge enkle råd

En flykabine kan være roden til sygdom, så vær på vagt og følg et par enkelte rum. (Foto:Airbusky/Flickr)
En flykabine kan være roden til sygdom, så vær på vagt og følg et par enkelte rum. (Foto:Airbusky/Flickr)
Annonce:
Følg Ferie

En flyvetur kan være et bakterie-helvede uden lige. Mange mennesker samlet, som sidder tæt og måske over flere timer, kan være vejen til en forkølelse eller influenza.

Men du kan faktisk gøre noget for at undgå at blive offer for bakterierne. Et par enkelte forholdsregler og tips kan nemlig gøre forskellen i kampen mod dem.

Se også: Guide: Sådan kommer du billigt i lufthavns-loungen

Rens af, rens af, rens af
Det første råd lyder på, at have renseservietter med i håndbagagen. Normalt vil du kun bruge dem til dine hænder og måske ansigtet. Men hvis du skal være godt rustet mod bakterierne i flyet, så sørg også for at have et par servietter tilovers til at tørre armlæn og klap-bordet foran dig af.

Annonce:

Ja, du er i overhængende fare for, at blive stemplet som hysterisk. Men vil du undgå for mange bakterier omkring dig, så er det en sikkerhedsforanstaltning, der er værd at overveje.

Samtidig med, at du sørger for at tørre potentielle bakteriefyldte flader af, kan du også lige sørge for at have blæserne over sædet kørende. Udluftningen gør, at bakterierne ikke flokkes om dig. Ulempen her er dog, at for meget udluftning kan føre til træk og sidenhen forkølelse, så pas på.

Se også: Her er det mest beskidte sted i flyet (og det er ikke på toilettet)

Forebyg hjemmefra
De fleste af os ved godt, hvordan vi skal leve sundt ved at spise varieret og dyrke motion. Men skal du ud og flyve, og vil være på den sikre side, kan du med fordel booste din sundhed lidt før afrejse.

Du kan for eksempel spise flere C-vitaminer op til afrejse og også sørge for at indtage probiotika, der afhjælper på maveproblemer. Begge dele kan blive sikret gennem kosten, men kan også fås i pilleform.

Annonce:

På de lange strækninger kan du med fordel rejse dig op, så blodcirkulationen øges. Og hvis det ikke er muligt, er lidt vippen med tæerne også en måde, at få gang i blodomløbet på.

Se også: Par dyrkede sex på fly og blev opdaget: Så gjorde piloten dette

Sig nej tak til alkohol
Et sidste råd er måske lidt mindre sjovt at følge. Når du skal op i højderne er alkoholen din fjende nummer et. Alkohol er dehydrerende, og det samme gælder flykabinerne.

Tør luft og dehydrerende væsker som alkohol, og rent faktisk også sodavand, gør dig mere modtagelig over for infektioner. Derfor bør du hellere sige pænt ja tak til et glas vand og vente med de festlige drinks til destinationen er nået.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: