Sær gestus: Amerikanske turister undskylder til Island

En amerikansk mor og hendes datter fik så dårlig samvittighed over at have taget noget sand og nogle sten med hjem fra deres ferie, at de følte en undskyldning var på sin plads

Her er undskyldningen og de tilbageleverede ferie-souvenirs. Foto: The Icelandic Tourist Board
Her er undskyldningen og de tilbageleverede ferie-souvenirs. Foto: The Icelandic Tourist Board

Umiddelbart er det ikke noget, man tænker synderligt over, når man samler sten ind på stranden sammen med sine børn, men for en amerikansk kvinde blev det alligevel lidt for meget af det gode, da hun og hendes 11-årige datter tog et par indsamlede rullesten og noget sand på stranden med sig hjem fra ferien på Island.

Moren fik nemlig så dårlig samvittighed over det, at hun med hjælp fra pakkeposten sendte de indsamlede ferieminder tilbage til Island sammen med et undskyldnings-brev, hvor hun beklager sin handling.

Efterfølgende har Islands Turistråd delt et billede af pakkens indhold på deres Facebook-side. Du kan se billedet i toppen og bunden af artiklen.

Se også: Schweizisk by forbyder turister at tage billeder: 'Vores by er for smuk'

'Vi er så kede af det'
Den amerikanske kvinde og hendes 11-årige datter, Joanne og Evangelina, er fra Virginia i USA.

De besøgte angiveligt Island for at se nordlyset i januar måned, men under et besøg på Islands kendte 'sorte strand', Reynisfjara, var de så imponerede over strandens helt specielle mørkeblå og sorte udseende, at de ville have en souvenir med sig hjem.

Islands 'sorte strand', Reynisfjara. Foto: Colourbox
Islands 'sorte strand', Reynisfjara. Foto: Colourbox
 

- Vi var så forbløffede og begejstrede over besøget på 'Den Sorte Sandstrand', at vi tog lidt sand og nogle rullesten med hjem for at vise dem til min datters klassekammerater og lærere, skriver moren i brevet, der fortsætter:

- Senere fandt vi ud af, at det ikke er tilladt at tage noget fra stranden. Vi er så kede af det og vil gerne returnere både sandet og stenene tilbage til Island. Da Island er en vulkanø, kan sandet og stenene sikkert høre til hvor som helst, så vi beder jer pænt om at lægge dem tilbage i naturen for os.

Det Islandske Turistråd takker på Facebook Joanne og Evangelina for at sende deres souvenirs tilbage og lover, at de vil lægge dem tilbage på stranden hurtigst muligt.

Læs hele brevet herunder:

 

Se også: Ung far skulle til London: Endte i Las Vegas

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen