Sagsøgt for at dele trick til billige flybilletter: Virker også i Danmark

United Airlines har lagt sag an mod en 22-årig mand, der opdagede, hvordan han kunne få sine flybilletter billigere og delte sin opdagelse på nettet – tricket virker også i Danmark!

Aktarer Zaman blev sagsøgt, fordi han hjalp andre med at finde billigere flybilletter (Foto: Colourbox)
Aktarer Zaman blev sagsøgt, fordi han hjalp andre med at finde billigere flybilletter (Foto: Colourbox)

I 2013 åbnede den 22-årige amerikaner Aktarer Zaman hjemmesiden Skiplagged.com. Han havde opdaget en metode, der finder billigere flybilletter, og den opdagelse ville han gerne dele. Nu er han imidlertid endt med et sagsanlæg fra flyselskabet United Airlines. Selskabet mener nemlig, at Zamans hjemmeside udnytter deres prisstrategi på en urimelig måde, og derfor sagsøger de for 500.000 kr. i tabte indtægter. Det skriver The Telegraph.

Tricket, som Skiplagged.com udnytter, går ud på at booke en rejse, der er længere, end den man skal på, men som har et stop i den lufthavn, man egentlig skal til.

Thor's well (Foto: Bill Young/Flickr) Ferie De knap så kendte - men fantastiske - steder i USA

Skal du f.eks. fra Dallas til Los Angeles, kan det nemlig prismæssigt være billigere at booke en rejse, hvor der er skift i Los Angeles, men hvor rejsen i virkeligheden går videre til f.eks. San Francisco, som er en mindre populær lufthavn end Los Angeles. Når du så er i skifte-lufthavnen, lader du bare være med at tage videre med det næste fly – og wupti, du er, hvor du skal være, men har betalt mindre for billetten.

Besparelser herhjemme
Besparelser, der er opnået ved på den måde at gå udvalget af billetter grundigt efter i sømmene, er ikke kun mulige i USA.

– I Europa er der også besparelser at opnå ved at være kreativ, siger forbrugerjournalist hos The Telegraph, Nick Trend, og tilføjer:

– F.eks. kan det i nogle tilfælde være billigere at købe en tur/retur billet, men kun bruge rejsen ud og ikke tage med retur.

(Foto: Colourbox) Ferie 'Am I going down?' analyserer risikoen for at dit fly styrter ned

Skal du rejse indenrigs i Danmark, kan der også være besparelser at hente. Det danske online rejse- og luftfartsbranchemedie, Check-in.dk, har undersøgt sagen nærmere og er kommet frem til, at du kan spare helt op til 25 pct. på din indenrigsbillet.

Check-in.dk giver eksemplet Billund-København. Ændres billetten til Billund-(København)-Amsterdam falder prisen på en rejse d. 24. februar f.eks. fra 751 kr. til 555 kr.

Normalt er der ellers ganske lykkeligt i Disney World (Foto: Richard Stephenson/Flickr) Ferie Tragisk tilfældighed: To døde i forlystelser i Disney World

Kun med håndbagage
Èn ting man skal huske, inden man vælger at udnytte metoden, er, at den kun virker, hvis man rejser med håndbagage. Tjekker du bagage ind, bliver det nemlig sendt hele vejen til den bookede slutdestination.

Aktarer Zaman og Skiplagged.com har fremlagt en appel og indsamler samtidig donationer, så de kan bekæmpe sagsanlægget. Indtil videre er der indsamlet knap 480.000 kr.

0 kommentarer
Vis kommentarer