Sagsøgte flyselskab på grund af tørst: Nu har hun tabt

Det var ikke Emirates' ansvar, at en australsk kvinde faldt om på grund af manglende vand

Denne stewardesse på et Emirates-fly står klar med drikkevarerne. Sådan oplevede en 54-årig ikke sin flyvetur med selskabet. Foto: Gabriela Marj
Denne stewardesse på et Emirates-fly står klar med drikkevarerne. Sådan oplevede en 54-årig ikke sin flyvetur med selskabet. Foto: Gabriela Marj

En tørstig rejsende fra Australien har tabt en retssag mod flyselskabet Emirates.

Hun sagsøgte dem for smerte og svie i forbindelse med en 14-timers lang flyvetur fra Melbourne til Dubai i marts 2015. Her besvimede hun, fordi hun angiveligt blev nægtet vand, og brækkede sin ankel i faldet.

Se også: Sagsøger flyselskab: 'Mit ægteskab gik i stykker'

Retssagens omkostninger er endnu ikke fuldt opgjort, men den 54-årige australier Lina Di Falco står nu overfor at skulle betale hundredtusindvis af dollars i sagsomkostninger, da hun ikke har fået medhold i sagen mod flyselskabet. Det skriver The Guardian.

Manglende vand ødelagde hendes liv
Lina Di Falco fortalte til juryen, at anklen, som viste sig at være brækket, påførte hende konstant smerte og havde tvunget hende til at tage to måneder fri fra arbejde. Skaden holdt hende også fra at gøre de ting, som hun elsker, og førte ifølge hende selv til, at hun blev skilt.

Se også: Flyselskab vil tale kønsneutralt til deres passagerer

- På grund af uheldet kunne jeg ikke være den kone, som han giftede sig med, sagde Di Falco med henvisning til sin skilsmisse og mandens frustrationer over, at hun ikke kunne udføre sine huslige pligter.

Hun fortalte, at hun kun fik et glas vand til sin mad. Herefter bad hun om vand fire gange, men der kom ikke noget. Da hun rejste sig for at gå på toilettet, blev hun svimmel og besvimede. I faldet slog hun sin ankel.

Emirates gav hende herefter en hel flaske vand, som hun kunne drikke af på rejsen. Ved retssagen gjorde Emirates opmærksom på, at de har en drikkefontæne til fri afbenyttelse af deres passagerer. Den havde Lina Di Falco dog ikke set.

Se også: Russerne frygter invasion af turister

Da Lina Di Falco kom hjem fra ferie, fandt hun ud af, at hendes ankel var brækket og skulle opereres.

Emirates uden ansvar
Dommeren i sagen så dog ikke, at Emirates havde et ansvar, og Lina Di Falco fik dermed ikke medhold.

Derfor ser det ud til at blive meget dyrt for sagsøgeren.

Emirates havde tidligere forsøgt at lave et forlig med kvinden, men hun valgte i stedet at gå i retten. Emirates vil derfor have omkostningerne ved retssagen dækket.

46 kommentarer
Vis kommentarer