Saml! Nu er det ulovligt at sprede benene

Du skal passe på med at sprede benene, hvis du kører med offentlig transport i Madrid. Nu bryder du nemlig loven, hvis du ikke samler dem

Nu er det ulovligt at sidde sådan her, hvis du kører med det offentlige i Madrid. Arkivfoto: EkstraBladet
Nu er det ulovligt at sidde sådan her, hvis du kører med det offentlige i Madrid. Arkivfoto: EkstraBladet
Følg Ferie

'Manspreading'.

Det bliver det kaldt, når mænd sætter sig med lidt for spredte ben.

Det ser måske lidt skørt ud, men er ikke noget, man sådan lige umiddelbart tænker, kan være ulovligt. Det er det dog, hvis du rejser til Madrid i Spanien.

Her er det et stort problem i den offtenlige transport, at mænd fylder for meget, når de sidder med spredte ben, og derfor har byen nu gjort det ulovligt at sidde sådan.

Det skriver adskillige internationale medier - heriblandt The Independent.

Grådkvalt svensker i retten: Kan ikke huske, han sparkede hotelansat i hovedet

Ny skilte i busserne
The Municipal Transportation Company (EMT) vil derfor introducere nye skilte i alle dens busser, tog og metroer for at få bugt med problemet, som altså tager for meget plads fra andre passagerer.

På skiltene kan man blandt andet se en mand sidde med spredte ben ved siden af et rødt kors, hvor der står 'Respekter de andres rum'.

- De nye informationsskilte skal indikere, at det er forbudt at sidde på en måde, som generer andre mennesker, udtaler EMT ifølge Washington Post.

Feminister står bag
Forbuddet kommer på grund af den feministiske organisation 'Mujeres en Lucha', der startede en online underskriftsindsamling med hashtagget #MadridSinManspreading (Madrid Uden Manspreading, red.), som gik viralt.

- Det er ikke noget, der sker sporadisk. Hvis du kigger efter, vil du indse, at det er meget normalt. Det er ikke svært at finde kvinder, som sidder med benene samlet og er meget ukomfortabel, fordi der sidder en mand ved siden af hende, som invaderer hendes private atmosfære med sine ben, skrev de i en officiel udtalelse under indsamlingen af underskrifter.

Ifølge Washinton Post blev 'manspreading' forbudt i New York City i 2014 på grund af kampagnen 'Dude, Stop the spread, please'. Sidenhen har politiet arresteret folk, der ikke overholdte reglerne, men sigtelserne er angiveligt efterfølgende blevet droppet.

Borgmester i italiensk turistby vil skræmme irriterende turister væk

Ikke ulovligt i Danmark
Danmarks største trafikselsab Movia har ikke tænkt sig at bede mændene samle benene.

- Det omtalte fænomen er ikke et problem, vi hører om fra vores kunder. Vi kører i stedet mere generelle 'Go’ stil'-kampagner for at sikre, at vi alle husker at tage hensyn til hinanden, når vi benytter kollektiv transport. Vi kørte f.eks. adfærdskampagnen 'Sammen om en bedre tur' i foråret 2016 og gentager kampagnen i uge 36-40 i år, fortæller stabschef i Movia, Camilla Struckmann til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT