SAS aflyser yderligere afgange grundet mandskabsmangel

Striben af aflysninger hos SAS fortsætter. Der mangler mandskab mandag, specielt i Irland.

Er din flyrejse blevet aflyst, eller er dit fly forsinket? Vibeke Myrtue fra Forbrugerrådet Tænk forklarer her, hvad du har af rettigheder ved flyrejser (Producer: Martin Lorentsen)

Luftfartsselskabet SAS er fortsat ramt af problemer med mandskabsmangel i særligt det irske datterselskab SAS Ireland.

Det skriver Ritzau Finans.

I weekenden betød det 25 aflysninger, og i denne uge vil yderligere 40 afgange blive aflyst, skriver SVT med henvisning til information, der tidligere har været tilgængelig på selskabets hjemmeside.

I løbet af sommeren er mere end 700 SAS-afgange blevet aflyst som følge af mandskabsproblemerne, og i sidste uge erkendte Lars Sandahl Sørensen, der er driftsdirektør hos SAS, at selskabet har været for 'ambitiøst' i planlægningen af sommerprogrammet.

- Når vi nu kender resultatet, havde jeg gerne set, at vi havde været mere forsigtige, sagde Lars Sandahl Sørensen til norske Dagens Næringsliv.

'Tak for ingenting', skriver Søren Pind, tidligere uddannelses- og forskningsminister, på Twitter i en skarp kritik af service-niveauet hos SAS. Efter seks timers ventetid opgav han lørdag at komme igennem på telefonen. Foto: Jens Dresling Samfund Flytrafik i sommerkaos: Søren Pind raser over SAS-service

Normalt bliver 99 procent af SAS' fly afviklet som planlagt, men i juni var tallet under 98 procent.

Lars Sandahl Sørensen venter, at det kommer tæt på 99 procent i begyndelsen af efteråret, forklarede han i samme interview.

SAS-aktien falder mandag formiddag med 2,7 procent til 12,37 kroner.

3 kommentarer
Vis kommentarer