SAS langt nede på listen: Her er verdens bedste flyselskaber

SAS må se sig slået af selskaber som Ryanair, EasyJet og Norwegian

Flyselskabet SAS må tage til takke med en plads langt nede på top 100 over verdens bedste flyselskaber. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Flyselskabet SAS må tage til takke med en plads langt nede på top 100 over verdens bedste flyselskaber. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Verdens bedste flyselskaber er ved 'World Airline Awards 2019' blevet kåret ved et stort anlagt show i Paris.

Kåringen er ikke specielt opløftende læsning for SAS, som ender langt nede på top 100-listen over de bedste flyselskaber i verden. Listen er udarbejdet af konsulentfirmaet Skytrax.

I årets kåring har over 21 millioner passagerer fra over 100 lande givet deres besyv med i afstemningen. De mange passagerer har kunnet stemme på cirka 300 flyselskaber fra hele verden.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Top 10

De 10 bedste flyselskaber i verden:

1. Qatar Airways

2. Singapore Airlines

3. ANA All Nippon Airways

4. Cathay Pacific Airways

5. Emirates

6. EVA Air

7. Hainan Airlines

8. Qantas Airways

9. Lufthansa

10. Thai Airways

Kilde: Skytrax, World Airline Awards 2019

SAS må i år tage til takke med en 65. plads i kåringen mod en 60. plads sidste år. Ryanair blev i år nummer 59, mens Norwegian blev nummer 39.

Ferie - 20. jun. 2019 - kl. 12:42 Trods uhyggelig afsløring: Dansk attraktion hyldet i udlandet

'Manglende kendskab'
Hos SAS ærgrer de sig over, at mange tilfredse kunder i Skandinavien ikke manifesterer sig i en højere score i årets kåring.

- Vores kerneforretning og hovedfokus er i Skandinavien, og derfor ved vi godt, at der er markeder rundt i verden, hvor folk ikke har stort kendskab til SAS. Men vi vil gerne have en højere placering, når vi har en høj kundetilfredshed i Skandinavien, skriver Mariam Skovfoged, pressechef hos SAS, i en mail til BT.

Foruden den samlede vinder, er der også kåret mange vindere i forskellige underkategorier som for eksempel 'bedste kabinepersonale' og 'bedste lavprisselskab'.

Du kan se hele listen og alle vinderne her.

Se også: 700 SAS-ansatte klager over ledelsesstilen

20 kommentarer
Vis kommentarer