Annonce:
Annonce:

SAS-personale arbejder igen - fly forsinket resten af eftermiddagen

SAS-personale nedlagde arbejdet i timevis i Danmarks største lufthavn

Passagererne kunne hverken komme til eller fra flyene, mens handlingsselskabet havde nedlagt arbejdet fra klokken 9 til 11.20. Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen
Passagererne kunne hverken komme til eller fra flyene, mens handlingsselskabet havde nedlagt arbejdet fra klokken 9 til 11.20. Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen
Annonce:
Følg Ferie

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Opdateret klokken 11.41: Københavns Lufthavn oplyser, at SAS Ground Handling gik i arbejde igen klokken 11.20 onsdag formiddag.

- Arbejdsnedlæggelsen er slut, men vi forventer forsinkelser resten af eftermiddagen. Man bør tjekke med sit flyselskab, siger Jesper Kronborg, pressemedarbejder i Københavns Lufthavn til Ekstra Bladet.

- Vi er glade for, at vores medlemmer har fulgt tillidsfolkenes opfordring og har genoptaget arbejdet, og vi håber parterne sætter sig til forhandlingsbordet og komme i gang med realitetsforhandlinger, siger Henrik-Bay Clausen, der er formand for 3f i Kastrup til Ekstra Bladet.

- Det er frustrationer over forløbet af lokalforhandlingerne i SAS, og det drejer sig både om løn og om arbejdstid, fortæller Henrik Bay-Clausen.

Annonce:

- Det kommer oveni, at man for et år siden fra ledelsens side fik presset igennem, at en hel masse lokalaftaler var fastfrosset indtil 2018 - undtagen løn. Nu her, når medarbejderne så vil forhandle løn, så siger ledelsen så: 'Noget af det, vi selv har fastfrosset skal vi snakke om. Vi vil have vikarer ind. Vi vil have kortere arbejdsdage'.

- Det er i den grad benzin på bålet, når man selv har trumfet igennem, at lokalaftalerne skulle være frosset til 1. maj næste år, siger Henrik Bay-Clausen.

Han anslår, at 150-200 medarbejdere nedlagde arbejdet overenskomststridigt i formiddag. I alt repræsenterer 3f i Kastrup cirka 950 medarbejdere i denne afdeling af SAS Ground Handling.

---------------------------------------------------------

Alt personale hos SAS Ground Handling i Københavns lufthavn gik onsdag morgen til fagligt møde, så alle fly, der er håndteret af SAS' handlingsselskab, var strandet på jorden.

Sådan skrev flere passagerer til Ekstra Bladet.

SAS Ground Handling sørger for bagagekørsel, trapper til flyene samt at bugsere flyene ud på startbanen for SAS og en lang række andre flyselskaber. Se listen her over hvilke selskaber, SAS (SGH, red) håndterer.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Annonce:

Overenskomststridig
Alle SAS-fly havde i flere timer status af 'afventende' på cph.dk, og passagererne ventede på informationer. Nu er de igen begyndt at boarde flyene.

- De har nedlagt arbejdet. Det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, der startede klokken 9, siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS Danmark.

- Vi er rigtig ærgerlige over den her ulovlige arbejdsnedlæggelse, som påvirker trafikken og rammer vores kunder, siger Mariam Skovfoged.

- Vi forventer forsinkelser i flytrafikken. Vi er ved at danne os et overblik over, hvor mange afgange, der er ramt, siger Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn til Ekstra Bladet.

Hverken SAS eller Københavns Lufthavn vidste på forhånd, hvornår arbejdet blev genoptaget, så passagererne var fanget i lufthavnen og flyene uden information.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: