Annonce:
Annonce:

SAS-pilot blev nægtet at flyve: Havde promille i blodet

Et SAS-fly med retning mod København blev forsinket, da piloten blev taget med af politiet på grund af en promille i blodet

Annonce:
Følg Ferie

Lige før afgang mandag morgen foretog politiet en rutinemæssig promille-kontrol af besætningen på et SAS-fly, der skulle flyve fra Gardemoen, Oslo, til København.

Den norske fly-kaptajn, der er i halvtredserne, fik målt en lav promille og blev derefter kørt væk af politiet. Det skriver norske VG.

- Kaptajnen blæste en promille på 0,1. Det er inden for den lovlige grænse, men fordi der stilles strengere krav til de, som arbejder i luften, måtte vi tage ham med, siger operationsleder i Romerike, Kristian Loraas til VG.

Han pointerer, at det ikke er sikkert, at piloten har gjort noget ulovligt, da en efterfølgende udåndingsprøve viste en promille på 0,0.

Der vil nu blive oprettet en sag, der skal afgøre, om der foregået en overtrædelse af Luftfartsloven

SAS tager situationen alvorligt
Hos SAS bekræfter informationschef Knut Morten Johansen hændelsen over for VG.

Annonce:

- Der er tale om meget små værdier. At besætningen skal have en promille på 0,2 otte timer før, de begynder på arbejde, er en intern SAS-regel, men som vi behandler med største alvor, siger Knut Morten Johansen.

Informationschefen fortæller, at der blev hentet en anden pilot ind, og at flyet blev omkring 15 minutter forsinket i sin afgang mod København.

- Vi ser på dette med allerstørste alvor, og vi har et ganske godt program til at håndtere sådanne sager. SAS ønsker at være en ansvarlig arbejdsgiver og ønsker at opretholde en så høj flysikkerhed som muligt, siger Knut Morten Johansen.

Flykaptajnen blev afhørt mandag morgen og efterfølgende løsladt. Poltiet valgte efterfølgende ikke at rejse tiltale mod piloten.

Vidste du det? Dét sker hvis flydøren bliver åbnet i luften

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: