SAS risikerer bøde: Hjemmeside dumper på 20 ud af 28 områder

Det meste alvorlige er, at SAS ikke tager hensyn til synshæmmede samt folk med nedsatte funktioner i hænderne

SAS risikerer bødestraf, fordi deres hjemmeside er for dårlig. Foto: /ritzau/Thomas Borberg
SAS risikerer bødestraf, fordi deres hjemmeside er for dårlig. Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Den 10. januar næste år. Altså omtrent en måned. Så længe har Skandinaviens største flyselskab til at udbedre sin nye hjemmeside, ellers vanker der bøder.

Sådan lyder konklusionen hos 'Direktorat for forvaltning og informationsteknologi' i Norge, som har lavet en omfattende test af hjemmesiden, der endte med så dårligt et resultat, at den dumper på hele 20 ud af 28 områder.

Det skriver det norske medie Kampanje.com ifølge Check IN.

Direktoratet har udført 13 tilsyn de seneste to år, og resultatet af SAS' hjemmeside viser sig at være det dårligste nogensinde for en virksomhed eller myndighed.

Se også: Svend-Erik om 'amok-manden' på SAS-fly: Han var en tikkende bombe

Synshæmmede kan ikke købe flybilletter
Det er især, når det drejer sig om tilgængeligheden af flybilletter for folk med diverse handicap, at hjemmesiden halter grundigt efter.

- Jeg må sige, at resultatet er alvorligt. Det mest alvorlige er, at synshæmmede og folk med nedsatte funktioner i hænderne ikke kan købe flybilletter via hjemmesiden, siger tilsynschef Malin Rygg fra Tilsynet for universell utforming af IKT, som er en del af Direktoratet for forvaltning, til det norske medie.

Malin Rygg påpeger, at det er ikke muligt at navigere på hjemmesiden ved blot at bruge tastaturet. Siden kræver nemlig, at man også benytter musen, når man vil bestille en flybillet, og det er bestemt ikke alle, der har muligheden for det.

Se også: Ny undersøgelse: Overvægtige flypassagerer skal betale ekstra

Enorm kritik fra kunder
Det er dog ikke kun de norske myndigheder, der er utilfredse med SAS' hjemmeside. Selskabet blev stærkt udskældt, da de tidligere på året lancerede hjemmesiden, og Malin Rygg har da også en klar forklaring på, hvorfor folk er så utilfredse med hjemmesiden:

- Der er fejl i kontrast og navigation, hvilket er en fejl, der berører alle brugere. Med ringe kontrast er det svært at navigere og næsten umuligt at købe flybilletter i for eksempel sollys.

Hvis SAS ikke har udbedret de mange fejl på hjemmesiden, inden Direktoratet gennemgår testen igen til januar, så vil det højst sandsynligt ende med bødestraf. Selskabet lover dog, at de nok skal nå at rette op på fejlene, inden det når så langt:

- SAS gik i foråret over til denne nye it-platform. Det har været en meget kompliceret operation. Men i første halvdel af 2018 lover jeg, at SAS vil opfylde alle krav til universielt design. Men man kan ikke afslutte kagen, før man har lavet bunden, så det tager lidt tid, siger Knut Morten Johansen, pressechef for SAS i Norge, til det norske medie.

Se også: Her er de mindst forsinkede flyselskaber i Europa

Sådan ser SAS' hjemmeside ud. Foto: Screendump
Sådan ser SAS' hjemmeside ud. Foto: Screendump
 

29 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere