Saudi-Arabien investerer massivt i krydstogtskibe

Aktierne i selskabet bag Diamond Princess er siden udbruddet af coronavirus faldet med 80 procent. Nu bliver en redningskrans kastet ud fra uventet kant

Carnival Corporation er verdens største krydstogtselskab og ejer blandt andet Diamond Princess, der var det første skib til at blive hårdt ramt af coronaepidemien. Arkivfoto: Kim Kyung-Hoon/Ritzau Scanpix
Carnival Corporation er verdens største krydstogtselskab og ejer blandt andet Diamond Princess, der var det første skib til at blive hårdt ramt af coronaepidemien. Arkivfoto: Kim Kyung-Hoon/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Krydstogtbranchen har set bedre dage.

Den blev et tidligt symbol på, hvor hurtigt coronavirussen spreder sig under ideelle forhold, da krydstogtskibet Diamond Princess med 2600 betalende gæster ombord blev sat i karantæne ud for Japans kyst.

Siden er selskabet bag, Carnival Corporation, styrtdykket i værdi.

Ifølge New York Times sidder Carnival Corporation på omkring 50 procent af det globale marked for krydstogtrejser, men i disse dage er det en ringe trøst. Således er selskabets aktieværdi faldet med næsten 80 procent siden årsskiftet.

I Saudi-Arabien har den unge prins Mohammed Bin Salman øjnet en god forretning i det kriseramte krydstogtselskab, og mandag købte han derfor aktier i Carnival Corporation til en ejerandel på 8,2 procent. Det skriver Business Insider.

Fire passagerer er omkommet om bord på et krydstogtskib

Virusepidemi har ramt flere skibe
Over de seneste måneder har flere af Carnival Corporations skibe været i knibe.

Foruden Diamond Princess, hvor 700 passagerer blev testet positive for coronavirus, og seks mistede livet, ejer selskabet skibene Costa Luminosa, Grand Princes og Zaandam, der alle har været påvirket af coronaepidemien.

Carnival Corporation kæmper i øjeblikket for sin overlevelse, og for at gøre ondt værre blev den udskældte krydstogtbranche total forbigået, da USA's kongres i marts præsenterede sin store hjælpepakke.

3400 personer er fanget på virusramt skib

 

Har tjent på sin investering
Hvad Saudi-Arabien og den opportune Mohammed Bin Salman angår, så er det langt fra første gang, at de kaster vildt om sig med investeringspenge, skriver CNN.

Således skaffede landets investeringsfond sig i slutningen af 2019 sig af med 99,5 procent af dets aktier i elbilproducenten Tesla. Kort efter steg aktien voldsomt, og landet gik glip af en tocifret milliardgevinst.

Om det går lige slemt med krydstogtinvesteringen, vil tiden vise.

Foreløbig har ørkenstaten faktisk tjent på handlen. Saudi-Arabien købte aktien til en kurs på 10,21 dollars, og i skrivende stund står Carnival Corporation til 12,16 dollars.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+