Se billeder af vilde grænser

Her udgøres grænserne af andet end grænsebomme

Følg Ferie

I en tid hvor grænsebomme – og om de hører til eller ej – er et vældigt debatteret emne i Danmark, tager vi et kig på vilde grænser andre steder i verden.

De belgiske indbyggere i Baarle-Hertog og de hollandske indbyggere i Baarle-Nassau kommer hinanden ved i løbet af en helt almindelig dag. Andet kan ikke rigtigt undgås, når grænsen f.eks. går midt gennem en café eller rammer ens hoveddør i halvt Belgien og halvt Holland.

Hvide prikker på linje på jorden og bogstaverne 'B' og 'NL' er det eneste, der fortæller indbyggere og besøgende i byen, at de nu krydser over i et andet land.

 

Ved grænsen mellem Haiti (venstre) og Den Dominikanske Republik (Højre) ses det tydeligt, at der er store forskelle på de to landes måde at håndtere afskovning. Haiti døjer i langt højere grad med naturkatastrofer end Den Dominikanske Republik. Det betyder, at udlandet har investeret mere i f.eks. turisme i Den Dominikanske Republik, end de har i Haiti, hvilket igen betyder, at Haitis økonomi ikke er lige så stabil, som den er blevet i nabolandet.

 

I Kina kører de i højre side af vejen. I Macau, en stat under særligt administration i Kina, kører de i venstre side af vejen. Det giver lidt udfordringer, når bilister fra de to lande skal flette samme.

 

I Border Field State Park i Californien er et hegn på stranden, som går et stykke ud i vandet,  det eneste, der udgør grænsen til Tijuana, Mexico.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+