Se billeder af vilde grænser

Her udgøres grænserne af andet end grænsebomme

I en tid hvor grænsebomme – og om de hører til eller ej – er et vældigt debatteret emne i Danmark, tager vi et kig på vilde grænser andre steder i verden.

De belgiske indbyggere i Baarle-Hertog og de hollandske indbyggere i Baarle-Nassau kommer hinanden ved i løbet af en helt almindelig dag. Andet kan ikke rigtigt undgås, når grænsen f.eks. går midt gennem en café eller rammer ens hoveddør i halvt Belgien og halvt Holland.

Hvide prikker på linje på jorden og bogstaverne 'B' og 'NL' er det eneste, der fortæller indbyggere og besøgende i byen, at de nu krydser over i et andet land.

 

Ved grænsen mellem Haiti (venstre) og Den Dominikanske Republik (Højre) ses det tydeligt, at der er store forskelle på de to landes måde at håndtere afskovning. Haiti døjer i langt højere grad med naturkatastrofer end Den Dominikanske Republik. Det betyder, at udlandet har investeret mere i f.eks. turisme i Den Dominikanske Republik, end de har i Haiti, hvilket igen betyder, at Haitis økonomi ikke er lige så stabil, som den er blevet i nabolandet.

 

I Kina kører de i højre side af vejen. I Macau, en stat under særligt administration i Kina, kører de i venstre side af vejen. Det giver lidt udfordringer, når bilister fra de to lande skal flette samme.

 

I Border Field State Park i Californien er et hegn på stranden, som går et stykke ud i vandet,  det eneste, der udgør grænsen til Tijuana, Mexico.

 

40 kommentarer
Vis kommentarer