Se billederne: De surfer i polarcirklens iskolde vand

Mere end 1.000 surfere rejser hvert år til Arktis for at surfe blandt sneklædte bjergtinder i iskoldt vand – se de imponerende billeder her

En surfer nyder de arktiske bølger. (Foto: Flickr/Allison Richards)
En surfer nyder de arktiske bølger. (Foto: Flickr/Allison Richards)

Hvis du har prøvet at surfe, ved du, hvilken udfordring det kan være bare at holde sig oprejst på det aflange bræt.

Som regel er det i de mere tropiske farvande, at surfere ynder at ride på bølgerne. Men nogle gange skal udfordringen være lidt større – derfor tager mere end 1.000 surfere hvert år til den nordlige polarcirkel i Nordnorge for at surfe, skriver Daily Mail.

Perfekte bølger
Vovehalsene tager derop for at opleve den bjergtagende natur og de sneklædte tinder, alt imens de surfer på de iskolde bølger, som bliver skabt af Europas vestkyst og de mange klipper, som bryder bølgerne og skaber perfekte surferbølger.

- At være i Arktis er et surfereventyr. En fuldstændig anderledes oplevelse end noget andet sted i verden. Surfing her er mere en slags mission. Med kulden kan du ikke bare tage en dragt på og surfe lidt – du skal være fuldt ud forberedt, fortæller Tommy Olsen, som er ejer af Arctic Unstad Surf, som udlejer både surfbrætte og udstyr.

Og det rette udstyr kræver det tydeligvis. De vandglade surfere er nemlig nødt til at iføre sig dragter, der er fem til syv millimeter tykke samt hætte, støvler og vanter, som det ses på billedet her.

Ferie - 26. mar. 2016 - kl. 20:00 Nu kan du snart holde ferie på månen  

Vandet er på denne tid af året fem grader varmt, mens lufttemperaturen som regel ligger på minusgrader. Det giver derfor næsten kuldegysninger bare at kigge på denne seje surfer, som surfer rundt i det iskolde vand.

Se også: Psykotisk turist arresteret i hellig hule  

Der er dog nogle ret formidable oplevelser, der kan være med til at distrahere surferne fra kulden. På så nordlige kanter kan de nemlig være så heldige at opleve alt lige fra spækhuggere til nordlys, som på billedet her.

Se også: Dødeligt syg mand rejser verden rundt med sin hund  

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere