Se hvad der sker med din krop når du flyver

Din krop kan reagere på de mærkeligste måder, når du kommer op i luften

Du er svimmel, flymaden smager dårligt og dine mave agerer pruttepude – alt det er slet ikke så mærkeligt, når du hører, hvad der sker med din krop i de højere luftlag.

De fleste af os har nemlig prøvet at føle os utilpasse på den ene eller anden måde under en flyvetur, og ifølge Compare Travel Insurance er der helt naturlige grunde til det.

Slipper prutterne løs
Hvis du er en af dem, som synes, at flymad konsekvent smager dårligt, så er det ikke nødvendigvis madens skyld. For en tredjedel af dine smagsløg bliver følelsesløse, når du er oppe i de højere luftlag.

Og er du en af dem, som føler, at du bliver oppustet som et badedyr - og derfor i en lind strøm må give afløb for tarmgasserne - så er det ikke nødvendigvis, fordi du har spist halvdårlig mad i lufthavnen.

Det kan også sagtens skyldes det stigende og faldende lufttryk. Bare tænk på, hvordan en flyvetur kan få din vandflaske til at krølle sig sammen – det er det samme, som sker med din mave.

Snot og forkølelser
Ifølge Compare Travel Insurance er det dog ikke kun momentale kvaler, du eventuelt skal gennemgå på din flyvetur. Det er også stor risiko for, at du samler en forkølelse op undervejs.

Det skyldes, at halvdelen af luften i kabinen bliver genbrugt, så du bogstaveligt talt genbruger dine medpassagerers bakterier og vira.

Og som om det ikke var nok, kan du også risikere at drikke vand, som har spor af den farlige E.coli-bakterie. Tidligere undersøgelser af vand, der bliver opbevaret på fly, har nemlig vist sig at indeholde bakterien.

I infografikken herunder kan du få et overblik over de vilde ting, som din krop er så uheldig at blive udsat for deroppe mellem skyerne.

Kilde: Compare Travel Insurance

0 kommentarer
Vis kommentarer