Se kortet: Så rent er dit badevand

Zoom ind på kortet herunder og tjek badevandet på din strand

Sommer og sol og masser af rent badevand. Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen.
Sommer og sol og masser af rent badevand. Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen.

Du kan med ro i sjælen godt tage en dukkert i badevandet ved de fleste danske søer og strande uden at være bange for at komme i nærkontakt med forurenet vand.

Hele 86 procent af 1.036 testede badesteder i Danmark fik nemlig topkarakter i Det Europæiske Miljøagenturs årlige test af badevand i Europa.

Blot otte badesteder dumpede testen.

Nordjyder har størst risiko for at bade i beskidt vand, viser ny undersøgelse. Foto: Polfoto/Rasmus Flindt Ferie Bakteriefyldt badetur: Her er de klammeste danske strande

Hvis du vil være helt sikker på, at du hopper i rent vand, når du skal have kølet kroppen ned til sommer, har Ekstra Bladet lavet et stort interaktivt kort over de 1.036 testede badesteder, hvor du kan klikke og se, om din favorit-strand har fået topkarakter eller ej.

SE KORTET HER:

De steder, hvor vandet er mest forurenet, skyldes ifølge Det Europæiske Miljøagentur oftest spildevand, som bliver udledt fra ferie- og sommerhuse i nærheden, som ikke er koblet op på det generelle kloaknet.

Danmark ligger i øvrigt nummer 9 på listen over de bedste badesteder i Europa.

Luxemborg har de mest rene badesteder, men det er også lidt nemmere for dem at slippe for forurening, da de for det første er uden hav og for det andet kun fik testet 11 områder i hele landet.

Det danske badevand rangerer godt i undersøgelsen. Foto: Polfoto/René Schütze Ferie Væk fra regnen: Her er det reneste badevand i Europa

12 kommentarer
Vis kommentarer