Se prisen: Her har de verdens dyreste hoteller

Moskva har verdens højeste gennemsnitspris på hotelværelser. Læs her, hvor mange penge det i gennemsnit kræver at overnatte i Ruslands hovedstad

En rangliste over gennemsnitspriserne på hotelværelser i hele verden et netop offentliggjort. (Foto: Flickr/Kevin Dooley)
En rangliste over gennemsnitspriserne på hotelværelser i hele verden et netop offentliggjort. (Foto: Flickr/Kevin Dooley)

Har du planer om at skulle en tur Moskva, skal du have den store pengepung frem. I hvert fald når du skal afregne for dit hotelværelse.

Med en gennemsnitspris på 2700 kroner er det nemlig en dyr omgang, at overnatte på hoteller i Moskva. Det viser en opgørelse over gennemsnitspriserne på hotelværelser i hele verden.

Se også: Klamme håndklæder og elendig rengøring - her er hotellernes hemmeligheder

Ranglisten over de dyreste gennemsnitlige hotelpriser rundt om i verden er en af de lister, hvor topplaceringerne ikke er så attraktive – i hvert fald ikke, hvis man tænker på forbrugerne.

Topper listen trods kursfald
Så der er nok ikke jubel og glædesdans i Moskva, som indtager topplaceringen. Det gør de på trods af, at rublen er faldet markant i forhold Euroen og Dollaren, hvilket ellers burde have betydet væsentligt billigere hotelpriser for turisterne.

Se også: Tre meter lang slange gemte sig i toilet

Hotellerne i den russiske storby har dog, som kontant svar på devalueringen af rublen, sat priserne op med næsten 59 procent, hvilket altså giver byen topplaceringen på listen over de dyreste hotel-byer.

I hælene af Moskva kommer New York med et gennemsnit på 2300 kroner, mens San Fransisco med 2100 kroner ligger på tredjepladsen.

København indtager en 20. plads, med en gennemsnitspris på 1500 kroner for en overnatning og er således placeret mellem Stockholm og Oslo, der henholdsvis ligger nummer 19 og 21.

Miami overrasker
Listen byder også på et par overraskelser. Eksempelvis er Miami siden 2014 hoppet fra en 26. plads til en 13. plads, og du skal nu slippe 1700 kroner, hvilke er en stigning på næsten 16 procent.

Se også: Tidligere pilot: Sex inden afrejse kan fjerne flyskræk

Til gengæld er det blevet billigere at være hotelgæst i Rom, som er gået fra en 19. plads til en 40. plads. Gennemsnitsprisen for en overnatning i Italiens hovedstad er faldet med næsten 24 procent siden 2014, og er i dag 1200 kroner.

Listen udfærdiges af det internationale erhvervsrejsebureau Hogg Robinson Group, HRG, og tallene stammer fra første halvdel af 2015.

4 kommentarer
Vis kommentarer