Se tallene: Landes religion påvirker danskernes ferievalg

En ny undersøgelse fra et rejseselskab viser, hvad politisk uro, religiøse forhold og terror har betydet for danskernes sommerferieplaner

Tyrkiet har været ramt af politisk uro - en rejsearrangør har undersøgt, hvad det betød for danskernes ferieplaner. Foto: Lars H. Laursen
Tyrkiet har været ramt af politisk uro - en rejsearrangør har undersøgt, hvad det betød for danskernes ferieplaner. Foto: Lars H. Laursen
Følg Ferie

Foråret og sommeren har været præget af politisk uro og terror i lande som for eksempel Tyrkiet, Frankrig, Tyskland og Belgien.

Men hvad har det egentlig betydet for danskernes ferieplaner? Det har rejseselskabet Spies undersøgt.

Og det viser sig faktisk, at den politiske uro og terror i Europa ikke har påvirket danskernes sommerplaner så meget, som man kunne frygte.

I undersøgelsen svarer 75 procent af deltagerne i Spies' såkaldte rejsepanel, at det ikke påvirkede deres planer for sommerferien, mens hver femte - eller 21 procent - oplyser, at uroen rent faktisk fik indflydelse på deres ferieafvikling.

Resultatet overrasker ikke Danmarks Rejsebureau Forening.

- Det er en tendens, vi har set de seneste år. Danskerne har vænnet sig til, at der er et trusselsbillede, og det påvirker ikke i samme grad deres ferieplaner. Da vi så den politiske uro i Tyrkiet, var det også kun i få dage, at det havde en indflydelse på den danske rejseaktivitet, siger afdelingschef i Danmarks Rejsebureau Forening, Jakob Hahn, til Ekstra Bladet.

Religion har indflydelse
I undersøgelsen blev deltagerne også spurgt, om religionen i et ferieland har indflydelse på valget af destination.

Til det svarer hele 41 procent 'ja', mens 54 procent svarer 'nej'. Fem procent svarer 'ved ikke'.

- Det kommer lidt bag på os. Vi oplever ikke, at religion er noget, folk spørger ind til, siger Jakob Hahn.

Udenrigsministeriets Borgerservice udsteder vejledninger til destinationer, hvor man som rejsende skal være særligt opmærksom. Og ifølge undersøgelsen nærer danskerne stor tillid til Udenrigsministeriets Borgerservice og de danske rejsearrangører.

78 procent ud af 8922 adspurgte svarer, at de har 'fuld tillid til Udenrigsministeriets rejsevejledninger', mens blot 11 procent svarer det modsatte. Samtidig mener 86 procent, at rejsearrangørerne altid bør følge vejledningerne fra Borgerservice. Kun syv procent mener det modsatte.

- Udenrigsministeriets rejsevejledninger bliver brugt som en objektiv indikator for situationen i et land, men det betyder ikke, at folk per definition aflyser turen, hvis Udenrigsministeriet ændrer i rejsevejledningen, siger Jakob Hahn.

Han tilføjer, at det er muligt at afbestille sin rejse uden omkostninger, hvis man har købt en pakkerejse og Udenrigsministeriet tidligst 14 dage før afrejse fraråder rejser til destinationen.

Pas på! Så dyrt er det at komme til skade i udlandet  

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.