Annonce:
Annonce:

Se videoen: Nøgne danskere forarger på toppen af Keopspyramiden

Andreas Hvid laver 'pyramid fuck' på toppen af Egyptens mest kendte seværdighed

Se Andreas og veninden klatre til toppen af Keopspyramiden - slutningen på videoen kan virke stødende. Privatvideo
Annonce:
Følg Ferie

23-årige Andreas Hvid er havnet i overskrifterne på en lang række arabiske medier.

Danskeren har taget et billede og en video fra toppen af Keopspyramiden i Giza ved Cairo og lagt det på de sociale medier.

Danskerens brøde består i flere ting. Dels har han og en veninde kravlet på Keopspyramiden, hvilket er strengt forbudt, og parret har taget et nøgenbillede i en seksuel position, som Andreas Hvid selv betegner som 'pyramid fuck'.

- Jeg havde i mange år drømt om at klatre op på den store pyramide. Idéen om at lave et 'nude shoot' deroppe havde også eksisteret i nogen tid, fortæller Andreas Hvid til Ekstra Bladet.

Skaber vrede
Episoden har skabt vrede blandt egyptere og også danskere.

'Dette er meget disrespektfuldt, skam dig', skriver en bruger med arabisk navn på Andreas Hvids YouTube-kanal. 

Annonce:

'Fuck, du er en idiot. At pisse på et land og kulturs historie. Du burde rådne op i fængsel, jyske nar', skriver en dansker.

Også de egyptiske myndigheder er oprørte over hændelsen.

Ministeriet for egyptiske antikviteter vil undersøge Andreas Hvids video og foto for ægtheden, siger generalsekretær for det Øverste Råd for Antikviteter, Dr. Mustafa Waziri, som kalder videoen og billedet for uetisk og kræver ansvarlighed.

Ayman Ashmawy, der er leder af Egyptens antikvitetsprogram, sammenligner videoen med ’en krig mod Egypten’.

- Det er en amoralsk film, som er en fornærmelse mod alle symboler på menneskeheden, specielt fordi den er imod vores moral og værdier, siger Ayman Ashmawy til den egyptiske avis al-Masry al-Youm ifølge DR.dk

- Jeg er ked af, at så mange mennesker er blevet så vrede. Men jeg har også fået positiv respons fra rigtig mange egyptere - noget, jeg synes er værd at huske, siger Andreas Hvid.

- Har du tænkt over, om du støder en befolkning ved det her billede?

Annonce:

- Det har tydeligvis provokeret nogle mennesker, men måske fungerer det også som et frirum for de mere liberale egyptere.

- Har du tænkt på, om det kan udløse en krise, som du slet ikke har forudset - at det får konsekvenser for danske rejsende?

- Det tror jeg ikke, det får. Det bliver en ting, som går lidt viralt og så går over igen. Jeg ønsker overhovedet ikke, det skal være en ny Muhammed-krise, og billedet karikerer ikke nogen muslimske værdier. Faktisk synes jeg, pyramiderne virker forbløffende lidt værdsat af egypterne. Jeg ved, pyramiderne er vigtige for Egypten, men af samme årsag er det også overraskende, at området flere steder flyder med affald. Derfor føles de for lidt værdsat, siger den unge dansker. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Billedet er taget på stativ og med selvudløser, oplyser Andreas Hvid. Privatfoto
Billedet er taget på stativ og med selvudløser, oplyser Andreas Hvid. Privatfoto
 

Laver rooftop-billeder som kunst
Andreas Hvid har lavet en del såkaldt 'rooftopping'-billeder, hvor han besøger bygninger og tager kunstneriske fotos på toppen.

Annonce:

Rooftopping er en underkategori af Urban Exploration. Rooftopping specificerer, at man går efter at komme op på toppen af bygninger.

- Urban Explorations vigtigste regel er, at man ikke tager andet end billeder og ikke efterlader andet end fodspor. Vi gør aldrig skade på de steder, vi besøger.

Han startede med hjembyen Aarhus' forbudte og skjulte steder, og de senere år har han bevæget sig ud i verden for at tage billeder.

'Med mit kamera har jeg foreviget mine klatreture på diverse højhuse i Hong Kong og Bangkok og Østeuropas forladte, forfaldne sovjetiske relikvier og en ulovlig tur til Chernobyl-zonen i Ukraine', skriver han på sin hjemmeside.

Kaldte Egypten for et 'lorteland': Nu skal hun i fængsel

 

Blev opdaget af vagterne
Danskeren skulle i første omgang også have lavet et såkaldt almindeligt rooftop-billede på toppen af Keopspyramiden med sin norske ven, men de blev opdaget.

Annonce:

- Vi brugte noget tid i Cairo på at forsøge at gennemskue, hvordan dette bedst kunne lykkes for os, men da vi endelig forsøgte at klatre op, endte vi med at blive stoppet af vagterne inde på Gizaplateauet. Efter at være blevet forhørt på den lokale politistation blev vi løsladt uden videre følger, siger Andreas Hvid til Ekstra Bladet.

Mens vennen rejste hjem til Norge, blev Andreas Hvid opsat på at gennemføre idéen, og han kontaktede en veninde i Danmark.

- Jeg blev besat af at få projektet til at lykkes, så jeg kontaktede nogle piger i Danmark, som jeg tænkte ville være interesseret i at lave 'pyramid fuck'-billedet. Der var flere, som syntes, det var en sjov idé. Og heldigvis en, som havde mulighed for at komme til Cairo med kort varsel.

En af de sidste dage i november klokken 21.30 kravlede Andreas og hans veninde over hegnet ind til plateauet.

- Stedet, vi havde valgt, lå langt væk fra pyramiden. Vi havde på forhånd udarbejdet en rute, vi skulle følge - og vidste, hvor vi skulle være ekstra opmærksomme.

- Efter at have krydset de første par kritiske steder gemte vi os i et tempel og ventede på, at aktivitetsniveauet på plateauet faldt. 

Annonce:

- Vi lå og frøs i omkring halvanden time, mens vi kunne høre biler køre rundt, siger Andreas Hvid.

Selve klatreturen klarede de to danskere på cirka 25 minutter.

- En euforisk følelse ramte os begge, da vi nåede toppen. Det var kulminationen på rigtig meget arbejde og mange chancer taget.

- Hvad er det, der gør, at det er det fedeste med et ’pyramid fuck’-billede og ikke et andet billede?

- Til dette 'shoot' valgte jeg at gå all in med model, da det alligevel var et kæmpe arbejde 'bare' at komme op på pyramiden, der for øvrigt er en af de mest magiske lokationer, jeg nogensinde har besøgt.

- 'Pyramid fuck' var den dummeste idé, jeg kunne komme på. Vestlig, privilegeret ungdom på sit værste. Alt, hvad der mangler, er en joint og en flaske vodka, siger Andreas Hvid, som også afslører, om der skete noget mellem ham og veninden.

Annonce:

- Det er et opstillet 'shoot'. Vi havde ikke sex, og vi har aldrig haft det. Det er også kun anden gang, jeg selv har været nøgen på et af mine billeder.

Teenage-turist fængslet: Uskyldigt feriebillede har udviklet sig dramatisk

- Havde du på forhånd sat dig ind i, hvilken straf det kunne udløse, hvis de fandt jer deroppe nøgne?

- Jeg havde i princippet styr på straffen i at blive taget oppe på toppen af pyramiden. Jeg vidste, at andre, som er blevet taget for det her, enten bare har fået en advarsel eller bøde. Jeg tænkte, at hvis man nu bare tog forholdsreglerne og lavede 'shootet' og byttede rundt på SD-kortet (i kameraet, red.), før vi tog ned fra pyramiden, så de ikke opdagede, vi havde været nøgne, så gik det nok.

- Er der nogen steder, du ikke kunne forestille dig at lave et ’nude shoot’?

Annonce:

- Jeg er ikke så bange for at støde et system. Jeg vil helst ikke støde så mange individer, og jeg vil ikke gøre grin med et religiøst symbol. Det var pyramiderne selvfølgelig også, men det er 4500 år siden.

Andreas Hvid er rejst videre til Asien og forventer ikke nogensinde at kunne blive budt velkommen i Egypten igen.

- Jeg vil holde mig ude af Egypten fremover, da jeg sandsynligvis risikerer at blive dømt, hvis jeg tager tilbage. Det var projektet med at komme op på pyramiden, der fik mig til at komme derned, så jeg føler, jeg har set det, jeg gerne ville i Egypten, siger Andreas Hvid, som ikke ønsker at oplyse, hvor hans næste 'roof-topping' eller 'nude shoot' kommer til at foregå.

- Jeg vil ikke afsløre mit næste mål, før jeg lykkes med det. Hvilket man aldrig ved.

Den 139 meter høje Keopspyramide er farao Keops' grav og en af pyramiderne i komplekset ved Giza uden for Kairo. Foto: Maxim Gorpenyuk
Den 139 meter høje Keopspyramide er farao Keops' grav og en af pyramiderne i komplekset ved Giza uden for Kairo. Foto: Maxim Gorpenyuk
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: