Se videoen: Robotfugl skal vogte lufthavn

En video viser den nye robotfugl, der skal holde luftrummet over tysk lufthavn fri for fugleflokke

Se fuglen her. (Video: Clear Flight Solutions)

Fra vingespids til haletip ligner og flyver Robird, som en rigtig falk.

Der er dog tale om en robot udviklet af Twente Universitet i Holland og firmaet Clear Flight Solutions.

Ved at efterligne en rigtig falks udseende og bevægelser er robotten designet til at skræmme og jage uønskede fugleflokke ud af lufthavnenes luftrum, skriver Daily Mail.

Det usynlige tog er bygget af gennemsigtige materialer, så det falder i et med de omkringliggende landskaber. (Foto: Kazuyo Sejima/Seibu Group) Ferie Usynligt tog er snart på skinnerne

Og nu har den mekaniske fugl altså fået sin debut over Weeze Lufthavn i Düsseldorf, skriver Twente Universitet på sin hjemmeside.

Lufthavnsdebuten er et vigtigt vingebask for den livagtige robotfugl, fortæller Nico Nijenhuis, studerende på universitetet og CEO for Clear Flight Solutions.

– Endelig. Det er et historisk skridt for Robird og Clear Flight Solutions. Vi har allerede fløjet Robirds og droner mange steder og at flyve over en lufthavn for første gang er en milepæl, fortæller han.

Rolige omgivelser
Weeze Lufthavn har vist sig at være et godt testområde for robotfuglen. Lufthavnen er nemlig mindre trafikeret med sine kun 2,5 millioner passagerer på årsbasis.

Seks personer endte på hospitalet, efter voldsom turbulens på et Thai Airways-fly. (Foto: Flickr/Quinn Mattingly) Ferie Blodige flysæder efter voldsom turbulens

Det giver masser af plads til at træne Robirds egen pilot og en observatør, der skal holde øje med flytrafikken i området.

Begge personer er vigtige, for der er nemlig nogle helt særlige krav, der skal være opfyldt, når man arbejder i og omkring en lufthavn, fortæller Nico Nijenhuis.

– Hvis du arbejder i en lufthavn, er der mange protokoller, som man skal følge. Du arbejder i et højrisikoområde, og der er en masse ting, du skal tjekke. Vi bruger den nyeste teknologi, men det menneskelige aspekt er stadig vigtigt, siger han.

Træskuret her er placeret på bjerget Jonsknuten i Norge, og lokummet må siges at have en af de bedste udsigter nogensinde – så længe du lader døren stå åben. (Foto: Olaf Menz/Lonely Planet) Ferie Private rum - 100 langt ude lokummer

13 kommentarer
Vis kommentarer