Seks turister anholdt i Kazakhstan: Var iført Borat-mankini

Hvad, der begyndte som en sjov gimmick, endte ikke i morskab for seks tjekkiske turister, der havde iført sig den opsigtsvækkende, neongrønne Borat-mankini, mens de vandrede rundt i Kazakhstan

Her ses turisterne iført den såkaldte mankini i Kazakhstan. Myndighederne fandt ikke stuntet underholdende. Foto: informburo.kz/AP
Her ses turisterne iført den såkaldte mankini i Kazakhstan. Myndighederne fandt ikke stuntet underholdende. Foto: informburo.kz/AP
Følg Ferie

Den mærkværdige og kulturelt udfordrede reporter fra Kazakhstan ved navn Borat, gik vist ikke manges næser forbi, da komediefilmen af samme navn udkom tilbage i 2006.

Især den lidet særprægede, neongrønne mankini satte sine præg og har vel indtil videre stadigvæk førstepladsen over at være det mest uflatterende stykke badetøj nogensinde.

På trods af dette har der igennem tiden været mange mænd, der i komikkens tegn (forhåbentlig) har iført sig bade-ensemblet for at sætte lidt smil på forbipasserendes læber.

Det samme gør sig gældende for seks tjekkiske turister, der i sidste uge havde iført sig Borat-mankini'en på en ferie.

Problemet med gimmick'en var bare, at de seks mænd befandt sig i Kazakhstan, som bestemt ikke var begejstret dengang, filmen udkom. Dengang blev den nemlig forbudt i landet, og derfor satte mankini-stuntet på ingen måder et smil på læben på de kazakhstanske myndigheder.

Det skriver BBC.

Amerikansk by stemmer ja til alkoholforbud: Vil ikke have flere turister i byen

Slap med bøde
De seks mænd blev således anholdt for uanstændig opførsel, da de vandrede rundt i hovedstaden, Astana, hvor de forsøgte at tage et billede foran et 'I love Astana'-skilt. De blev heldigvis løsladt igen – dog med en bøde på knap 22.500 tenge (godt 430 danske kroner) i lommen på dem hver.

En mild straf, hvis man spørger flere kazakhstanske Facebook-brugere:

- Jeg vil vædde med, politiet var bange for at give dem en større bøde. Hvis det havde været en af de lokale, ville de være fængslet nu, skriver en bruger ifølge The Sun.

- De skulle have beholdt de mænd udenfor i deres badedragt i flere timer, skriver en anden.

Der er dog også flere, der mener, at politiet overreagerede på mankini-joken:

- Jeg tror ikke, jeg ville have reageret. Det er bare vores politi, der er så følsomme, skriver Vitaliy Shuptar fx på Facebook.

Laura risikerer dødsstraf i Egypten: Nu er der nyt i sagen

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.