Selfie med Sankt Bernhardshund er dyremishandling

Et schweizisk ski-resort indfører forbud mod populære selfies med Sankt Bernhard-redningshunde – dyrevelfærdsorganisation mener, at billederne er dyremishandling

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Ski-resortet Zermatt i den schweiziske delstat Valais har indført forbud mod selfies med de populære Sankt Berhards redningshunde. Det skriver The Telegraph.

Den schweiziske dyrevelfærdsorganisation Swiss Animal Protection Agency (SAP) har nemlig gjort resortet opmærksom på, at hundene, som med den genkendelige brændevinstønde om halsen er en populær selfie-makker i alperne, blev holdt 'under kummerlige forhold'.

Se også: 4-årig kropsvisiteret på grund af legetøjspistol

Organisationen har siden 2012 undersøgt flere bureauer, der tilbød turister Sankt Berhard-selfies. Og anklagen, der nu er faldet, lød bl.a. på, at hundene på grund af kulden ikke kunne holde til at posere udenfor i sneen så lang tid af gangen, og at de ikke fik nok foder og væske.

Se også: Forskning viser: Mad bliver bedre i højderne

Efter anklagen har skiresortet droppet samarbejdet med bureauerne. Det er man glade for hos SAP, som til schweizisk radio udtaler:

– Zermatt har vist at de elsker dyr og vil sætte en stopper for de foragteligheder, som disse hunde bliver udsat for, når de agerer turist-rekvisitter.

22 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere