Selfier slår flere ihjel end hajer

Der er god grund til at frygte den populære billedtype langt mere end hajer

Selfie-billedet er blevet populært blandt turister – men husk at hold øje med dine omgivelser. (Foto: Flickr/Koshy Koshy)
Selfie-billedet er blevet populært blandt turister – men husk at hold øje med dine omgivelser. (Foto: Flickr/Koshy Koshy)

Hvis du lider af flyskræk, hører du sikkert ofte udsagnet om, at flere dør i trafikken end ved et flystyrt. Hvis du til gengæld frygter hajangreb under din svømmetur i havet, kan du nu trøste dig med, at flere mennesker omkommer, mens de tager en selfie end ved hajangreb.

Her kan turister prøve labyrinten fra Ondskabens Hotel

Det er i hvert fald, hvad statistikkerne siger. 12 personer har nemlig mistet livet under et selfie-foto indtil videre i år. Til sammenligning er 'kun' otte personer døde efter et møde med en haj under en svømmetur. Det skriver nyhedsmediet mashable.com

Hvordan åbner man vinduet? Se flypassagerers dummeste spørgsmål

Fire ud af de 12 dødsfald skyldes faldulykker.

Forbyder selfies
Senest er en 66-årig japansk turist omkommet, da han faldt ned ad trapperne, mens han tog en selfie på Taj Mahal i Indien. Flere har også mistet livet, fordi de blev ramt at et tog, mens de tog en selfie.

40 tilskadekomne: Derfor bør du holde selen spændt i flyveren

Flere parker, naturområder og turiststeder er nu begyndt af forbyde selfies og billeder taget med selfiestang. De oplever nemlig, at turisterne er mere fokuserede på deres smartphone-skærm end på omgivelserne omkring dem, skriver sitet.

Måske det kan være en god reminder om, at vi skal være en smule forsigtige, når vi tager selfies – og at du ikke længere skal frygte hajangreb, men i stedet din selfiestang.