Selfier slår flere ihjel end hajer

Der er god grund til at frygte den populære billedtype langt mere end hajer

Selfie-billedet er blevet populært blandt turister – men husk at hold øje med dine omgivelser. (Foto: Flickr/Koshy Koshy)
Selfie-billedet er blevet populært blandt turister – men husk at hold øje med dine omgivelser. (Foto: Flickr/Koshy Koshy)

Hvis du lider af flyskræk, hører du sikkert ofte udsagnet om, at flere dør i trafikken end ved et flystyrt. Hvis du til gengæld frygter hajangreb under din svømmetur i havet, kan du nu trøste dig med, at flere mennesker omkommer, mens de tager en selfie end ved hajangreb.

Se også: Her kan turister prøve labyrinten fra Ondskabens Hotel

Det er i hvert fald, hvad statistikkerne siger. 12 personer har nemlig mistet livet under et selfie-foto indtil videre i år. Til sammenligning er 'kun' otte personer døde efter et møde med en haj under en svømmetur. Det skriver nyhedsmediet mashable.com

Se også: Hvordan åbner man vinduet? Se flypassagerers dummeste spørgsmål

Fire ud af de 12 dødsfald skyldes faldulykker.

Forbyder selfies
Senest er en 66-årig japansk turist omkommet, da han faldt ned ad trapperne, mens han tog en selfie på Taj Mahal i Indien. Flere har også mistet livet, fordi de blev ramt at et tog, mens de tog en selfie.

Se også: 40 tilskadekomne: Derfor bør du holde selen spændt i flyveren

Flere parker, naturområder og turiststeder er nu begyndt af forbyde selfies og billeder taget med selfiestang. De oplever nemlig, at turisterne er mere fokuserede på deres smartphone-skærm end på omgivelserne omkring dem, skriver sitet.

Måske det kan være en god reminder om, at vi skal være en smule forsigtige, når vi tager selfies – og at du ikke længere skal frygte hajangreb, men i stedet din selfiestang.

17 kommentarer
Vis kommentarer