Send din hund på lydtæt hotel nytårsaften

Et lydtæt lufthavnshotel inviterer lydfølsomme hunde ind til nytår

Mange hunde bryder sig slet ikke om nytårsaften på grund af larmen, men hvis de er heldige, kan de nu komme på lydtæt hotelophold på årets sidste aften. Foto: Clarion Hotel Copenhagen Airport
Mange hunde bryder sig slet ikke om nytårsaften på grund af larmen, men hvis de er heldige, kan de nu komme på lydtæt hotelophold på årets sidste aften. Foto: Clarion Hotel Copenhagen Airport

Høje brag, hvinende heksehyl og en mørk himmel oplyst af fyrværkeri for millioner af kroner. Mange glæder sig til nytårsløjerne, men ikke menneskets bedste ven.

Dyrenes Beskyttelse vurderer, at omkring hver tredje hund er bange for fyrværkeri. De høje lyde og mange lysglimt kan være skyld i alt fra let uro til angst hos hundene. Man kan hjælpe sin hund meget ved at træne og forberede den i løbet af året, men der er også andre løsninger.

Det har flere hundeejere fundet ud af. De pakker taskerne nytårsaftensdag og tager hundene med på Clarion Hotel Copenhagen Airport, der som navnet hentyder ligger i lufthavnen.

Se også: Send din stueplante på luksushotel

- Vi har den fordel, at vi har tre-lags ruder for at holde støj fra flyene helt ude. Det virker selvfølgelig også på larmen fra fyrværkeri, og dét er der mange hunde og deres ejere, som kommer til at nyde godt af igen i år, siger Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Slut med angste hunde
Erik Andersen er direktør og adfærdskonsulent ved Dansk Dyreinstitut, som tilbyder kurser i hundetræning, og han har arbejdet med hunde i mere end 29 år. Han mener, at det er et meget positivt tiltag.

- På mange hoteller kan man slet ikke tage hunde med, men her vælger de ovenikøbet at gøre noget ekstra ud af at invitere hundene ind nytårsaften. Jeg synes, det er fantastisk med et alternativ til hundeejere med nervøse hunde, som stadig gerne vil have en festlig aften uden at skulle bekymre sig for, om deres hund ligger dødsensangst under sengen, siger Erik Andersen.

På hotellet glæder man sig også til det store hunde-rykind. Der er forberedt doggybags med hundevenlige snacks og kaldt ekstra mandskab på arbejde, så det hele kan forløbe så glat som muligt.

Se også: Hotel leverer hundehvalpe til værelset

- Det er virkelig en festlig dag. Selvom det kan virke lidt overvældende, når mere end 150 hunde skal checkes ind på bare et par timer, så kan man ikke andet end blive glad af alle de logrende haler. Og så er det jo fedt, at vi kan skabe rammerne om en rigtig god nytårsaften for så mange gæster. Nogle af gæsterne fejrer nytåret i vores restaurant og bar, mens andre nyder den luksus, det er at bestille roomservice og fejre nytår i en badekåbe på værelset sammen med deres hunde, siger Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Gode råd til dig og din hund nytårsaften


Før nytårsaften:

I december er det noget sent - måske ligefrem for sent, at begynde at tilvende din hund til nytårsaften. Har du ikke har haft din hund så længe, og ved du måske slet ikke, hvordan din hund vil reagere på fyrværkeri, så kan du teste, om den bliver skræmt af høje lyde.

Start forsigtigt ved for eksempel at tabe et låg fra et syltetøjsglas på gulvet bag ved din hund. Bliver din hund skræmt ved lyden og søger beskyttelse eller løber væk, så kontakt din dyrlæge med det samme, så du kan nå at få ordineret beroligende medicin til brug, så snart det første fyrværkeri begynder at blive fyret af. Hvilket typisk vil være, når det kommer i handel før nytår.

På nytårsaftensdag:

Gå en lang tur tidligt på dagen, så hunden er træt. Luft ubetinget din hund i snor, så den ikke kan løbe væk, hvis den skulle blive bange på turen.

Hvis din hund er utryg eller bange på aftenen, og du ikke har mulighed for at holde nytår væk fra larm og fyrværkeri, så find det mest stille rum i huset til hunden. Træk også gardinerne for, så lysglimt holdes ude.

Tænd gerne tv eller radio med behagelig musik hos hunden og skru højt op for lydstyrken, så der er baggrundsstøj, som overdøver mest muligt af larmen fra fyrværkeriet.

Kilde: Erik Andersen, direktør for Dansk Dyreinstitut

29 kommentarer
Vis kommentarer