Sex-overgreb, røverier og chikane: De farligste destinationer for kvinder

Flere steder i verden bør kvinder være opmærksomme, når de rejser alene – vi guider

I Indien bør rejsende ifølge Udenrigsministeriet udvise forsigtighed (Foto: Christian Haugen/Flickr)
I Indien bør rejsende ifølge Udenrigsministeriet udvise forsigtighed (Foto: Christian Haugen/Flickr)
Følg Ferie

Solo-rejser til fjerne destinationer er blevet forholdsvist almindeligt blandt kvinder fra den vestlige verden. De fleste rejsemål er – med lidt omtanke i bagagen – ganske sikre og vil med stor sandsynlighed kun byde på befriende eventyr. Men der er ulve blandt lammene, som solo-rejsende (særligt kvinder) bør være bevidste om, hvis de vil undgå kvinde-had, chikane og i nogle tilfælde også overgreb.

For langt de fleste destinationer skal det siges, at advarslen ikke betyder, at man skal holde sig helt væk, men blot at man skal tage sin sunde fornuft med sig, når man rejser af sted.

Daily Mail har samlet en liste over lande, hvor kvinder bør være påpasselige. Vi har set nærmere på dem.

Indien
Der bliver anmeldt et seksuelt overgreb hver 20. minut i Indien, tidligere i denne måned blev en japansk studerende bedøvet og voldtaget, og i forrige uge blev en video af en gruppe grinende mænd i færd med at voldtage to kvinder offentliggjort, som en del af en kampagne, der skal gøre mere opmærksom på problemet.

Fulderikker får raserianfald på fly

Risikoen gælder altså både lokale og turister, og derfor bør man være opmærksom, når man opholder sig i landet. I Udenrigsministeriets rejsevejledning står der: 'Set i lyset af et stigende antal rapporterede seksuelle overgreb imod kvinder, herunder også imod udenlandske turister, bør man dog udvise betydelig forsigtighed. Man bør generelt udvise normal sund fornuft, herunder ikke færdes alene i isolerede områder, og specielt om natten – hvilket også gælder storbyerne og turiststederne.'

Brasilien
Brasilien er mere end karneval og hvide sandstrande. I store byer som Rio de Janeiro og São Paulo og på steder, hvor mange turister er samlet, er niveauet af kriminalitet højt. Her bør man ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning ikke bære smykker eller andre værdigenstande, men i stedet efterlade disse sammen med vigtige dokumenter, flybilletter o.l. i en sikkerhedsboks. Desuden står der: 'Vær kun i besiddelse af de penge og kreditkort, der er nødvendige for dagens tur. Rejsende, som udsættes for røveri eller lign., bør undgå øjenkontakt med gerningsmanden og i øvrigt ikke sætte sig til modværge. Brug af våben i forbindelse med berigelseskriminalitet er ikke ualmindeligt i Brasilien. Seksuelle overgreb mod turister er sjældne, men har fundet sted mod både mænd og kvinder. Nogle gange har de såkaldte "date rape" stoffer været anvendt til at bedøve offeret. Køb dine egne drikkevarer, og hold dem altid inden for synsvidde.'

Tyrkiet
Når vi tænker på Tyrkiet, tænker vi nok oftest på idyllisk sommerferie. Men nogle steder bør kvinder, der rejser alene, være opmærksomme. I Istanbul kan attituden overfor kvinder til tider være fjendtlig og risikoen for tyveri og røveri er stigende. Ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning bør man 'udvise forsigtighed og ikke tage imod mad eller drikke fra fremmede, da det kan indeholde bedøvelsesmidler. I turistområderne ved kysten rapporteres der om overfald af seksuel karakter.'

'Pil den brystoperations-reklame ned!'

Desuden stiger antallet af tilfælde af vold mod kvinder i landet – for at gøre opmærksom på den uheldige tendens iklædte mænd sig i weekenden kjoler og gik 'kjolemarch' på Taksim-pladsen i Istanbul.

Thailand
Sidste års brutale mord på to engelske rejsende løftede låget for en forfærdelige kontrast til smukke, palmeklædte sandstrande, Thailand vi kender. Heldigvis er overfald ikke almindelige i Thailand, men rejsende bør ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning udvise forsigtige i områder som Pattaya og Koh Samui, hvor kriminalitetsniveauet er højest.

Egypten
Efter revolutionen i 2011 er Egypten blevet lig med andet end dykker- og snorkelferie. Med mindre politi i gaderne er antallet af voldtægter steget. Udenrigsministeriet understreger, at der er øget risiko for bortførelse i hele Egypten, og det anbefales, at man registrerer sig på danskerlisten inden rejse til landet. Desuden står der i rejsevejledningen, at personer, altså både kvinder og mænd, som 'færdes alene, bør være opmærksomme på, at chikane og tilnærmelser kan forekomme.'

De bedste nøgenaktiviteter til ferien!

Columbia
Turismen tager til i Columbia, og det er blevet mere sikkert at rejse i landet, end det var for ti år siden. Men seksuelle overgreb er stadig meget udbredt, specielt mod kvinder, der er alene i områder, hvor de ikke umiddelbart passer ind – altså i høj grad turister, der rejser alene. Samtidig er hovedstaden, Bogota, den by i verden, hvor der er størst sandsynlighed for, at blive udsat for chikane på offentlige tranportmidler. 

Se hele Daily Mails liste her.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.