Sibirisk kulde på vej: Men danskerne må kigge forgæves efter solferie

Flere tusind danskere er for sent ude med at bestille ferien

Du må kigge langt efter varme og sol. Foto: PR
Du må kigge langt efter varme og sol. Foto: PR

Vinterferien er lige om hjørnet, men ikke alle har fået bestilt ferien i god tid. Og de danskere, der forsøger at få bestilt rejsen i sidste øjeblik, er i stor risiko for at få et skuffende nej fra rejsebureauerne.

- Vi har solgt 99,5 procent af rejserne i uge 7 og uge 8, og masser af danske kunder ringer forgæves ind og tror, at de lige kan snige sig med på en afgang. Men der må vi desværre ofte give et nedslående svar, siger Tuis pressechef Nikolai Johnsen i en pressemeddelelse.

Det er samme mønster, der viser sig hos Bravo Tours.

De må også i stor stil skuffe flere ferielystne danskere.

- Uge 7, uge 8 og uge 42 er nok de uger, som altid er udsolgt tidligst. Det er nogle hellige uger for mange mennesker, og derfor bestiller folk i god tid, siger Bravos Tours stifter og administrerende direktør Peder Hornshøj til Ekstra Bladet.

Tui vurderer, at det drejer sig om 10.000 danskere, der forgæves har forsøgt at købe en pakkerejse.

Der er stadig en lille chance
Ifølge pressemeddelelsen fra Tui er tendensen på markedet, at mange venter med at bestille rejser til sidste øjeblik.

Hos Bravo Tours er tendensen midlertidig en anden.

- Det, jeg ser, er, at vi sælger vores rejser tidligere end de sidste år. Måske hænger det sammen med, at man har gået forgæves nogle gange. Vi så det også de sidste to sommerferier, at folk gik forgæves og måtte blive hjemme. Det ligger nok i baghovedet på folk nu.

Se også: Ulykkerne fortsætter: Endnu en turist død ved verdens største koralrev

Både Tui og Bravo Tours har dog stadig få ledige pladser tilbage, og hos Bravo Tours er chancen for at nå på vinterferie bedst, hvis man er villig til at tage af sted på de skæve afrejsedage som for eksempel tirsdag eller torsdag.

- Vi oplever at nogle af dem, der ringer forgæves, ringer igen senere, fordi de så har besluttet sig for at rejse på en tirsdag i stedet for, siger Peder Hornshøj til Ekstra Bladet.

Solen lokker og prisen er ligegyldig
Det er især de solrige destinationer, der hitter i vinterferien, og rejsebureauerne er enige om, at det danske vejr i disse dage giver danskerne stor lyst til at rejse væk til varmere himmelstrøg.

Desuden er prisen ikke noget, der har betydning, når det kommer til vinterferien, fortæller Peder Hornshøj fra Bravo Tours.

- Når vi er i de her uger, har det ikke noget med prisen at gøre. Folk er ligeglade med prisen, de vil bare afsted. Og vi kunne nemt have sat mange ekstra fly ind, hvis vi havde muligheden for det. Men der er stopfyldt på hotellerne på de destinationer, hvor folk vil hen, siger han til Ekstra Bladet. 

19 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere