Sicilien vil redde sommeren: Turister får overnatninger og oplevelser betalt

Det sicilianske parlament vil tilbyde 600.000 pengefyldte turistpakker for at lokke flere sommergæster til øen i år

I alt 50 millioner euro vil politikerne på Sicilien øremærke til at betale for flybilletter, hotelovernatninger og oplevelser. Arkivfoto: Michael Heiman/Getty Images/AFP
I alt 50 millioner euro vil politikerne på Sicilien øremærke til at betale for flybilletter, hotelovernatninger og oplevelser. Arkivfoto: Michael Heiman/Getty Images/AFP
Følg Ferie

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er en årstid med stor betydning for beboere og virksomheder på Sicilien. Her plejer turister nemlig at myldre til den italienske ø.

Den igangværende coronaepidemi har dog skabt frygt for, at de udebliver i år, og det har fået det sicilianske parlament til at komme på en kreativ nødløsning: 600.000 turistpakker.

Turister, der får fat i en af disse pakker, vil få dækket halvdelen af deres flybillet, billetter til oplevelser på f.eks. museer samt én ud af tre overnatninger.

Det skriver TV2.

Skisportsdestination blev kendt som corona-centrum: Nu vil de feste mindre

Turistvirksomheder kollapser
Parlamentet har ifølge mediet øremærket 50 millioner euro til turistpakkerne i en budgetplan, som endnu ikke er vedtaget. Det forventes den dog at blive, og når det sker, vil det være muligt at finde pakkerne på regionens hjemmeside.

Manlio Messina, der er rådmand for turisme, sport og underholdning i det regionale parlament i Sicilien, begrunder budgetplanen med den dramatiske nedtur, som øens turistindustri allerede har lidt.

- Det er helt nødvendigt, for i løbet af disse to måneder har vi set stort set alle turistvirksomheder kollapse. I marts og april havde vi en nedgang i turismen på 95 procent og på tidspunkter helt op på 100 procent, siger han til TV2.

Selv hvis budgetplanen bliver godkendt, er det uvist, hvornår turisterne vil kunne bruge pakkerne. Italien har været lukket helt ned siden 9. marts, og 4. maj går landet ind i anden fase, hvor man bl.a. giver flere butikker lov til at åbne igen.

Lokalsamfund delt af grænse: Nu må de fiske bagerbrød over hegnet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind