Sidste chance: Undervandsturister er på vej ned til Titanic

Og prisen for turen er den samme som prisen for en billet til den oprindelige jomfrurejse

Her ses Titanics stævn, hvor Leonardo DiCaprio i filmudgaven leverede citatet: - I'm the king of the world! Foto: Claus Bjørn Larsen
Her ses Titanics stævn, hvor Leonardo DiCaprio i filmudgaven leverede citatet: - I'm the king of the world! Foto: Claus Bjørn Larsen

Mon ikke de ni turister næsten kan høre Celine Dions ikoniske og storladne romantiske ballade for deres indre øre, når de er på vej ned til vraget af RMS Titanic?

I hvert fald får de ni turister en helt unik mulighed, når de køber billet til ekspeditionen til det berømte skib, der ikke kunne synke. Og prisen for billetten er den samme, som prisen for en billet til første klasse i 1912. Det skriver MSN.com.

Det er det London-baserede rejseselskab Blue Marble Private, der tilbyder en ekspedition til vraget i maj 2018. Men hvis du tænker, at prisen nok lyder meget rimelig, så har du nok glemt at medregne inflation.

Prisen for turen til bunden af havet er nemlig 670.000 kr. pr næse. Det er nemlig prisen, som passsagerer betalte for Titanics første og sidste tur fra Southhampton i England med kurs mod New York for mere end 100 år siden. Dengang kostede det 28.000 kr.

Færre end 200 har set vraget
Selv om Titanics undergang uden større debat nok er det mest berømte forlis i verdenshistorien - ikke mindst takket være en vis filmatisering - har vraget faktisk været stort set utilgængeligt for turister. Og denne mulighed kan faktisk vise sig at være en af de sidste muligheder for at se skibet.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Her ses kaptajn Smiths badekar ombord på det sunkne skib. Foto: AP Photo/RMS Titanic Inc.
Her ses kaptajn Smiths badekar ombord på det sunkne skib. Foto: AP Photo/RMS Titanic Inc.
 

Et studie fra 2016 foretaget af en række internationale forskere og offentliggjort i tidsskriftet Nature konkluderede, at bakterier kan have nedbrudt skibet fuldstændig inden for de næste 15 til 20 år.

- Færre end 200 mennesker har besøgt vraget, siger Stockton Ruch, der er direktør hos Oceangate Expeditions, der har lavet en speciel ubåd til rejsen.

- Dette er en fantastisk mulighed for at udforske et af de mindst sete landemærke på planeten.

Otte dage lang ekspedition
Men hvad får man så for 670.000 kr?

Først vil passagererne blive fløjet til en yacht, der ligger over vraget ud for Newfoundlands kyst. Den vil være basen for den otte dage lange ekspedition.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

I 1998 blev en 17 ton tung del af skroget hejst op til overfladen og solgt på auktion. Foto: AP Photo/RMS  Titanic, Inc
I 1998 blev en 17 ton tung del af skroget hejst op til overfladen og solgt på auktion. Foto: AP Photo/RMS Titanic, Inc
 

På yachten vil gæsterne lære om sonar og navigationsudstyr, der er nødvendigt under vandet, når holdet skal finde skibets kedler, propeller og andre 'seværdigheder'.

Endelig vil turisterne begynde udforskningen af Titanic ved at dykke mere end tre kilometer ned i Atlanterhavet i Oceangate-ubåden. Passagererne vil også få mulighed for at se det selvlysende havliv på den 90 minutter lange tur ned til vraget.

Blue Marble Private planlægger yderligere en ekspedition i sommeren 2019.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen