Annonce:
Annonce:

Sikkerhedsfadæse i britiske lufthavne: Mange tusind har ikke fået tjekket pas

Mere end 10.000 rejsende er i de seneste fem år vandret gennem de britiske lufthavne uden at blive tjekket i grænsekontrollen

Mange tusind rejsende er blevet sendt i den forkerte retning i de britiske lufthavne siden 2013, og er derfor ikke blevet sikkerhedstjekket i grænsekontrollen. Arkivfoto: AP
Mange tusind rejsende er blevet sendt i den forkerte retning i de britiske lufthavne siden 2013, og er derfor ikke blevet sikkerhedstjekket i grænsekontrollen. Arkivfoto: AP
Annonce:
Følg Ferie

Op mod 11.000 flyrejsende  - mere end 2000 om året - har siden 2013 undgået grænsekontrollen i britiske lufthavne, fordi de ved en fejl er blevet sendt i den forkerte retning ved ankomst.

Det viser tal fra det britiske indenrigsministerium ifølge BBC.

Det er flyselskabernes ansvar at dirigere internationale passagerer, der lander i Storbritiannien til grænsekontrollen, hvor de skal sikkerhedstjekkes ved blandt andet at fremvise et gyldigt pas, og derfor kan de involverede selskaber se frem til gigantbøder på op mod 50.000 pund - cirka 425.000 danske kroner - for sikkerhedsfadæsen.

Ifølge det britiske medie sker vildledningen af passagerer blandt andet, når flyselskaberne åbner den forkerte dør ved landing, eller når de slet og ret sender passagererne i den forkerte retning.

Annonce:

Ifølge tallene fra det britiske udenrigsministerium er 2382 passagerer fejlagtigt sluppet gennem britiske lufthavne uden et sikkerhedstjek i 2017, hvilket er en stigning på 70 procent i forhold til 2016, hvor 1364 blev sendt udenom det obligatoriske tjek.

Rejsende i kæmpe bombe-brøler: Lukkede lufthavn ned

Terror-bekymring
Det britiske udenrigsministerium påstår, at de har identificeret alle de rejsende, som ikke er blevet tjekket ved landing i de britiske lufthavne siden 2013, og ifølge ministeriet er der ikke registreret sager, hvor 'farlige individer' er sluppet igennem uden at blive tjekket.

Derudover påstår de, at størstedelen af de rejsende blev fanget, inden de forlod lufthavnen, hvorefter de blev sendt tilbage og blev sikkerhedsgodkendt, men ministeriet indrømmer samtidig, at nogle rejsende har fået lov til at forlade lufthavnen uden at blive tjekket.

Ifølge Daily Mail skaber tallene bekymring, da det tyder på, at terrorister dermed har muligheden for at snige sig ind i Storbritiannien uden at blive opdaget.

Annonce:

- Der er nok bekymringer i forbindelse med grænsekontrollen efter Brexit, og nu får vi at vide, at passagerer slipper igennem uden at blive tjekket. Lufthavnene bliver nødt til at stå til ansvar, lyder det fra den konservative britiske politiker Tim Loughton.

Ifølge det britiske medie vil eventuelle bøder til flyselskaberne lyde på mellem 2500 pund til 50.000 pund alt efter, hvor mange passagerer det drejer sig om hos de respektive selskaber.

Cirka 288 millioner passagerer rejser gennem britiske lufthavne hvert år.

Kæmpe koks: Journalist finder top-hemmelige dokumenter på fly

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: