Skal du på safari? Sådan dræber dyrene dig

En langsom død: - Hyæner vil bide en del af dit ansigt af, før de begynder at æde dig

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Følg Ferie

Det er blevet mere og mere moderne at opgive den traditionelle solferie ved poolen og i stedet drage afsted til de afrikanske sletter for en vaskeægte safari-oplevelse.

Der er dog en vis form for risici i at skifte de kølige drinks i pool-baren ud med iagttagelser af nogle af verdens farligste dyr på savannen, hvor mange af dem kan dræbe dig på et splitsekund.

Der er nemlig nogle dyr, som er mere nådesløse end andre, hvis man spørger dyreekspert og forfatteren bag bogen 'The Book of Deadly Animals', Gordan Grice, som Daily Mail har talt med.

Det britiske medie har spugt ham om, hvilket dyr på de tropiske græssletter han helst vil dræbes af, hvis uheldet rammer, og det er i hvert fald ikke hyænen, han vil møde en mørk aften, da den 'dræber langsomt og blot går i gang med at spise med det samme'.

Du kan se Gordon Grice's vurdering af, hvilke dyr der er de værste af blive dræbt af herunder:

Her er stedet helt uden edderkopper

Løven: Dræber med ét bid
Det er den næststørste nulevende katteart efter tigeren, hvor nogle hanner kan veje over 250 kg. De betragter normalt ikke mennesker som mad, men der har været tilfælde, hvor de har angrebet og dræbt mennesker.

- De dræber normalt mennesker med ét bid, da de går efter hovedet eller halsen. Man kan godt overleve et løveangreb, men hvis man ikke bliver behandlet med det samme, vil man få en meget slem infektion, siger eksperten til Daily Mail.

Leoparden: Effektiv dræber
Selvom den er noget mindre end løven, er leoparden i mange tilfælde lige så farlig som løven, fordi den op til 90 kilo tunge kat er hurtigere end løven og har et skarpere bid.

- Leoparden dræber på samme måde som løven ved at gå efter halsen, men leoparden er meget mere effektiv, og derfor vil døden indtræffe meget hurtigere, siger Gordon Grice til det britiske medie.

Go' Morgen Danmark-vært: Bange for at blive ædt af en haj

Flodhesten: Bider dig midt over
Selvom flodhesten primært er planteædende kan den godt blive aggressiv, når man kommer for tæt på, og så er det altså med at komme væk i en fart, da det afrikanske pattedyr kan bevæge sig med en hastighed på op til 30 km/t.

- De har en yderst overudviklet sans for privatsfæren, så hvis man står i vejen for dem, kan man risikere, at de angriber. De har et meget farligt bid, hvor de går efter midtersektionen af kroppen, så de kan bide dig midt over, lyder ekspertens vurdering.

Krokodillen: River legemsdele af
Krokodillen er et af de farligste dyr i Afrika, hvor den dræber op til 1000 mennesker om året. Og det er bestemt ikke en hurtig omgang at blive dræbt af en krokodille, da den ikke kan tygge og derfor river dig rundt og ryster dig, alt i mens diverse legemsdele ryger af.

- De bider i legemsdele, vrider dem rundt og river folk ned i vandet, indtil de drukner. Det er muligt at overleve et krokodille-angreb, men man vil ofte miste sine hænder eller arme i kampen.

Hyænen: Æder dig langsomt
Selvom den ligner en hund, skal man bestemt ikke komme for tæt på dette rovdyr. Ifølge Gordon Grice er et hyæneangreb nemlig det værste, han kan forestille sig.

- Hyænen vil bide en del af dit ansigt af, før den begynder at æde dig. Dette vil være en af de værste måder at dø på, da det vil tage meget lang tid, før man rent faktisk dør.

Turister flokkes til: Død pukkelhval skyllet op på stranden

Elefanten: Tæver dig med snablen
Det enorme dyr er et ekstremt majestætisk og imponerende syn, men man skal bestemt ikke spøge med det op til 6000 kilo tunge dyr, som kan dræbe dig på flere forskellige måder.

- For det første kan den tæve dig med sin snabel, og så kan de selvfølgelig trampe dig ned, men der er også hændelser, hvor elefanter har mast folk ind mod væggen, siger dyre-eksperten til Daily Mail.

Elefanter angiber normalt kun, hvis de føler sig truet, men deres humør er ofte svært at gennemskue, da de kommunikerer gennem vibrationer i jorden.

Næsehornet: Stikker med hornene
Det sky dyr flygter normalt fra enhver konflikt, men hvis den føler sig truet, eller man kommer for tæt på dens baby, går den til angreb med en fart på op til 55 km/t og med dens horn som dets primære våben.

- De bruger hovedsageligt hornene til at stikke i folk, eller også bruger de samme teknik som elefanten med at trampe på dem.

To turister trampet ihjel af elefant: Ville tage billeder

Sjakalen: Tager bidder af dig
Ligesom hyænen ligner sjakalen en hund, men det er bestemt ikke den type hund, mennesker skal komme tæt på.

For selvom den kun vejer op til 14 kilo og derfor ikke er en stor trussel mod et fuldvoksent menneske, når den er alene, så angriber de ofte i flok, og så kan det altså blive en smertefuld omgang.

- De arbejder som en gruppe, hvor hver hund deltager ved, at de skiftevis tager en bid af byttet, indtil de til sidst får ham/hende ned at ligge.

Bisonen: Dræber i første hug
Med en vægt på 500 kilo og en hastighed på 60 km/t bliver dette pattedyr betragtet som et af de farligste.

- De dræber normalt i første hug med deres horn, men de kan også godt trampe folk ihjel, fortæller Gordon Grice det britiske medie.

Derfor skal du stadig tage på safari
Selvom ovenstående ikke ligefrem forøger ens lyst til at tage på safari-rejse til Afrika og se de vilde dyr på nærmeste hold, så påpeger Gordon Grice, at man altså ikke skal være nervøs, da dyreangreb er yderst sjældne:

- Dyrene vil helst ikke i kontakt med mennesker, så angreb er meget sjældne. De angriber kun, hvis de føler sig truede. Den fejl, mange folk laver, er at tro, at dyrene elsker dem, bare fordi de elsker dyrene, men dyr ser altså verden helt anderledes end os mennesker, siger dyreeksperten til Daily Mail.

Ny stjerne i byen: Kæmpe krokodille skaber frygt på Hollywood-stranden

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind