Snejubel i Norge og Sverige

Skisæsonen er åbnet i vore broderlande. Og meldingen er, at forholdene aldrig har været bedre så tidligt på sæsonen

Her er det Vemdalen i Norge. (Foto: Visitnorway.com)
Her er det Vemdalen i Norge. (Foto: Visitnorway.com)

Men skisæsonen sidste år var længe om at komme i gang i Norden, så ser det anderledes godt ud i år i Sverige og Norge.

Skisæsonen er allerede åbnet hos vor skandinaviske naboer, og pisterne er mange steder klar godt to måneder før den store ferieperiode.

I Sverige har Kläppen i Sälen, Idre Fjäll og Vemdalen længere nordpå fået så meget sne, at de er åbnet for de danske skigæster allerede i den kommende weekend.

LÆS OGSÅ:

Se også: Skiferien uden ski på

- Det er helt exceptionelt tidligt, at den svenske skisæson skydes i gang, og det tegner rigtig godt for resten af sæsonen, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Flere lifter og slalompister har åbent fra kl.9-15 i Vemdalen den kommende fredag-søndag. I Kläppen, der egentlig først har officiel åbningsdag 19.november, er flere lange langrendsløjper også åbne og har haft besøg af de første skigæster. Idre Fjäll har også åbnet langrendsløjperne og åbner alpinpisterne den 9. november.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her får du mest skiferie for pengene

Ligeledes åbnede 15 norske skianlæg sidste weekend, og her meldes forholdene 'historisk gode'.

- Østnorge har oplevet stabil kulde i flere dage, og det er akkurat det, skicentrene ønsker sig op til sæsonstart. Forholdene for sneproduktion har været optimale, og oven i det er der kommet natursne, så der er historisk gode åbningsforhold for flere alpinanlæg i den første weekend i november, siger presseansvarlig Mona Konuralp fra VisitNorway.

LÆS OGSÅ:

Se også: 10 fede apps til skiferien

Hemsedal er bare en af de destinationer, der åbner før planlagt. Vejret har artet sig sådan, at 2,8 km løjper og hele 650 højdemeter er tilgængelige i weekenden.

- Der er 15 cm nysne og gode produktionsforhold for kunstsne, og vi tilføjer nyt sne på livet løs. Der meldes om mere natursne, så pister og lifte bliver åbnet i hurtigt tempo i de kommende uger, siger driftschef Andreas Smith-Erichsen fra Skistar Hemsedal.

Også Kvitfjell og Geilo, er forholdene 'kjempebra', og meldingen er, at det formentlig aldrig har set så godt ud i en åbningsweekend. I Geilo kan man eksempelvis boltre sig på omkring 2,5 km pister i weekenden.

LÆS OGSÅ:

Se også: De største hits på ski

Derudover ventes weekenden også at byde på officiel sæsonåbning i Haukelifjell, Vierli Terrengpark og Gaustablikk, der har så gode forhold, at de allerede tog forskud på glæderne med åbningen af en enkelt nedfart i sidste weekend. Men i den kommende weekend ventes der at blive åbnet for såvel børneområde som en ekstra piste.

I Norges største alpine skiområde, Trysil, bliver der åbnet for to nedfarter og to lifte bl.a. den 6-personers store stolelift Fjellekspressen. I alt kan man ræse nedad cirka tre km pister i weekenden.

1 af 2 Vemdalen i Sverige. (Foto: Jocke Lagercrantz/Visitsweden.com)
2 af 2 Her er det Vemdalen i Norge. (Foto: Visitnorway.com)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen