Annonce:
Annonce:

Skihungrende danskere booker i Sverige

SkiStar, der udbyder skiferier i Sverige, har allerede modtaget bookinger fra danskere i påsken

Efter godt tre måneder letter Sverige indrejseforbuddet for danskerne, lige op til påskeferien. Arkivfoto: Jørgen Høg/Ritzau Scanpix
Efter godt tre måneder letter Sverige indrejseforbuddet for danskerne, lige op til påskeferien. Arkivfoto: Jørgen Høg/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Ferie

Fra 31. marts kan danskere igen rejse ind i Sverige med et negativt testsvar i hånden. Det blev offentliggjort tirsdag 24. marts.

Og det har allerede vakt stor interesse fra de rejselystne danskere, der længes efter at komme ud over landets grænser.

Den svenske virksomhed SkiStar, der ejer og driver flere skisportsanlæg i Sverige og Norge, har allerede modtaget flere henvendelser fra danskere, der drømmer om at få sne under fødderne.

- Vi er glade for, at danskerne kan besøge os til påske, og vi har modtaget nogle spørgsmål og bookinger i dag (tirsdag, red.). Vi ved, at danskerne ofte planlægger deres skitur i god tid, men vi håber selvfølgelig, at de vil besøge os, siger Petra Hallebrant, der er PR- og kommunikationschef for SkiStar til Ekstra Bladet.

Island åbner for vaccinerede turister

Annonce:

Hos SkiStar er man glade for, at den svenske regering endelig har lempet på reglerne, så de kan byde danske gæster velkommen på skibakkerne.

- Vi ved, at danskerne værdsætter den skandinaviske bjergverden, men vi tror ikke på et stort pres, da det er så tæt på påske lige nu, og der er fortsat karantæneregler, når du vender tilbage til Danmark. For dem, der vælger at besøge os, så har vi mange forholdsregler, der gør det sikkert. Hidtil har det fungeret meget godt og med tilfredse gæster, siger Petra Hallebrant.

Sverige er stadig rød
Udenrigsministeriets presseafdeling slår fast over for Ekstra Bladet, at de fraråder rejser til Sverige.

- Selvom Sverige har annonceret, at indrejserestriktionerne for rejsende fra Danmark ophæves, så er Udenrigsministeriets rejsevejledning for Sverige, ligesom for resten af verden, fortsat stadig rød. Det betyder, at Udenrigsministeriet fortsat fraråder alle rejser til hele verden foreløbigt til og med 5. april.

Annonce:

Hvis man rejser ud alligevel, er man fortsat pålagt de danske krav om test og isolation ved tilbagekomst til Danmark.

Isolationen varer i 10 dage, men kan dog afkortes ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse i Danmark.

Hele verden er fortsat rød, selvom Sverige nu har åbnet for, at danskere kan rejse ind i landet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: