Skolebørn medbragte fyrværkeri på fly

Passagerer ombord på et fly fra Paris blev pludselig evakueret – flyet viste sig nemlig at indeholde eksplosiver, som en række børn uden problemer havde fået gennem lufthavnens sikkerhedskontrol

Børn havde medbragt eksplosiver ombord på et bly (Foto: Flickr/Caribb)
Børn havde medbragt eksplosiver ombord på et bly (Foto: Flickr/Caribb)

Lufthavnens sikkerhedskontrol er normalt årvågen og striks, når det kommer til kontrollen af passageres medbragte genstande. Men en række børn var dog tilsyneladende undtaget søndag den 28. februar. Her fik de nemlig uden problemer eksplosiver gennem sikkerhedskontrollen.

Passagerne ombord på flyet, som skulle lette fra Paris Charles de Gaulle lufthavn og flyve mod Dublin, fik besked på at forlade flyet af kaptajnen. Der var nemlig blevet fundet eksplosiver bag et af sæderne i flyet, det skriver Daily Mail.

– En gruppe skolebørn havde medbragt mindre eksplosiver ombord på flyet, lød det fra nyhedssiden Irish Independent.

Opdagelsen betød, at der efter evakueringen af passagerne, blev iværksat en undersøgelse af flyet, inden det kunne lette igen.

Se også: Rekordtid: Fra New Zealand til Dubai på 17 timer

En hændelse afbrød boardingen, da passagererne skulle om bord på flyet fra Paris til Dublin søndag den 28. februar. Det var på grund af et fund om bord på flyet, der angiveligt viste sig at være fyrværkeri. Da fyrværkeri ikke er tilladt at medbringe ombord på flyet blev boardingen afbrudt, så der kunne iværksættes en undersøgelse af flyet, fortalte en talsperson fra flyselskabet Air Lingus til MailOnline Travel.

Direktør erkender sikkerhedsbrist
Fyrværkeriet viste sig at være knaldperler under mærket ”Fun Snaps” og var ikke en alvorlig trussel mod sikkerheden.

– Der var helt sikkert en sikkerhedsbrist, fortalte den administrerende direktør fra komiteen for flyvesikkerhed i England, Dai Whittingham, til MailOnline. Han fortsatte:

– På grund af børnenes alder, har der formentlig været mindre fokus på dem under sikkerhedskontrollen. Sikkerhedspersonalet har sandsynligvis haft fokus på væsker og genstande såsom telefoner, batterier og andre ting med ledninger i, fortalte Whittingham.

Se også: Vildt nyt luksushotel: Gæster har egen butler og Rolls-Royce

Direktøren fortalte yderligere, at al fyrværkeri er i stand til at skabe en ildebrand i flyets kabine.

– Flypersonalet er dog trænet i at tackle sådanne situationer.

Se også: Se billederne: Fotografs rejsekammerat er dinosaurus

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere