Annonce:
Annonce:

Skulle give plads til flere krydstogtskibe: Nu udskydes ny terminal

Coronakrisen har ændret markedet for krydstogt, og derfor udskydes etableringen af en ny terminal i Københavns Nordhavn

En ny terminal skulle have givet mere plads til store krydstogtskibe i København, men på grund af coronakrisen udskydes etableringen af terminalen. Foto: Copenhagen Malmö Port
En ny terminal skulle have givet mere plads til store krydstogtskibe i København, men på grund af coronakrisen udskydes etableringen af terminalen. Foto: Copenhagen Malmö Port
Annonce:
Følg Ferie

Hvert år lægger over 300 krydstogtskibe til kaj i København, hvorefter turisterne tager ud i landets hovedstad for at se byens seværdigheder.

Med udsigten til en sund vækst på det københavnske krydstogtmarked påbegyndte Copenhagen Malmö Port i slutningen af 2019 udbudsprocessen for etableringen af en ny krydstogtterminal, der efter planen skulle stå færdig i 2022, og som skulle øge kapaciteten for større krydstogtskibe i København.

Kinesisk rejseforbud rammer turismen hårdt

Coronakrisen har dog, blandt andet efter flere uheldige historier om passagerer fanget på skibe, ramt krydstogtbranchen hårdt, og på grund af coronakrisens negative effekter på det globale krydstogtmarked udskydes terminalen nu på ubestemt tid.

Det oplyser Copenhagen Malmö Port i en pressemeddelelse.

Terminalen skulle efter planen have ligget på Oceankaj i Københavns Nordhavn.

Annonce:

- Det er naturligvis utroligt beklageligt, også over for de involverede parter i udbudsprocessen, at investeringen i en ny krydstogtterminal udskydes, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO for Copenhagen Malmö Port, i pressemeddelelsen.

Én million gæster
Hos Copenhagen Malmö Port, som står for havnedriften i København og Malmø, så man ellers ind i 2020 med optimisme.

- Indtil for nogle måneder siden så vi ind i et sundt 2020 med et rekordstort antal krydstogtanløb og med knap en million gæster til København. Men med coronakrisens indtog er der sat en pludselig prop i den globale vækst - også i København, hvor prognoserne peger på, at krydstogtsæsonen 2020 aflyses helt, efterfulgt af en vis usikkerhed det næste års tid, siger Barbara Scheel Agersnap.

Terminalen skulle have været den fjerde terminal ved Oceankaj, men nu udskydes den på ubestemt tid.

Annonce:

- Den nye terminal skulle stadfæste Københavns position som hub for krydstogtturisme i Nordeuropa, men nu må vi vente på, at situationen vender, og vi igen kan fokusere på at udvikle en bæredygtig krydstogtturisme til gavn for hele regionen, siger hun.

Anders blev syg på krydstogtskib: Min kone troede, jeg skulle dø

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: