Skynd dig: Sommerhusene er snart væk

De danske sommerhuse bliver i øjeblikket revet væk hos fire af de store danske udbydere

I ugerne 28 til og med 31 er næsten alle sommerhuse hos Novasol, Dancenter, Feriepartner og Sol og Strand lejet ud. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
I ugerne 28 til og med 31 er næsten alle sommerhuse hos Novasol, Dancenter, Feriepartner og Sol og Strand lejet ud. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix

325 huse. Det var, hvad der onsdag var tilbage på markedet for sommerhuse til udlejning i uge 30 hos fire af de store danske udbydere: Novasol, Dancenter, Feriepartner og Sol og Strand.

Det skriver TV2, der 2. juni har foretaget en optælling hos de fire selskaber.

Og uge 30 er ikke den eneste uge, der er rift om. Efterspørgslen på at leje et sommerhus har været høj længe, og i uge 29 er 98 procent af husene derfor også væk, viser optællingen.

I uge 28 og 31 er henholdsvis 93 og 94 procent af husene lejet ud hos de fire selskaber, der ifølge mediet råder over cirka 25.000 huse.

Hos Sol og Strand opfordrer adm. direktør Per Dam derfor til, at man kommer ud af starthullerne, hvis man drømmer om at tilbringe en del af sommeren i et lejet sommerhus.

- Hvis det her fortsætter, har vi stort set udsolgt inden for få dage. Så ønsker man sig et sommerhus i midten af ferien, er det nu, man skal booke, siger han til TV2.

Du må godt rejse derhen: Nu kan du flyve rekordbilligt til denne destination

Bookingside ramt af ketchupeffekt
Ifølge mediet var efterspørgslen efter udlejningssommerhuse allerede rekordhøj i maj, men fredag i sidste uge accelererede antallet af bookinger til hidtil uset niveau.

Det skete stort set samtidig med, at regeringen slog fast, at rejser til mange populære feriedestinationer i udlandet frarådes frem til 31. august.

- Der skete med det samme en ketchupeffekt, hvor det hele kom ud af flasken på én gang. Fredag aften havde vi endda brug for at skaffe ekstra kapacitet på vores web-platform for at håndtere alle bookingerne, siger Per Dam til TV2.

Til trods for, at antallet af bookinger i øjeblikket slår rekord, regner direktøren dog ikke med, at det helt lykkes selskabet at lukke det hul, som coronakrisen har skabt.

Skulle give plads til flere krydstogtskibe: Nu udskydes ny terminal