Slagtilbud! På denne middelhavs-ø koster et hus én euro

Byen på italiensk middelhavsø forsøger at tiltrække nye beboere ved at sælge billige huse

Gangi, der har 6700 indbyggere, ligger med smuk udsigt på Sicilien. Foto: All Over Press
Gangi, der har 6700 indbyggere, ligger med smuk udsigt på Sicilien. Foto: All Over Press

Har du altid drømt om at have et hus i Italien, hvor sommernætterne kunne bruges på at nyde støvlelandets vin, skinke og ost med udsigt til den smukke natur? Ja, så kan du nu få opfyldt det ønske og det endda ganske billigt.

Byen Gangi midt på den italienske middelhavs-ø Sicilien, som er højt beliggende og byder på udsigt til vulkanen Etna, forsøger nemlig at tiltrække nye beboere ved at sælge huse for én euro. Det skriver schweiziske Bilanz ifølge Takeoff.dk.

Købere skal forbedre bygningen
Aftalen er, at den som køber et hus inden for tre år skal restaurere bygningen. Købere skal også stille sikkerhed for 5.000 euro som garanti for, at en renovering gennemføres. Desuden skal køberen betale omkostningerne ved papirarbejdet.

Billy Barclay sad i fængsel i tre dage og var løsladt mod kaution i to uger, før han torsdag fik lov til at flyve hjem til Skotland. Foto: Press Association Images Ferie - 12. okt. 2017 - kl. 08:16 Familiefar anholdt i Dubai: Nu er der nyt i sagen

Borgmesteren Francesco Paolo Migliazzo er stolt over ideen med at sælge huse for én euro for at få byen til at overleve.

Kommunens mål er at forbedre standarden i 'det historiske centrum, genbefolke kommunen samt at støtte de lokale håndværkere' siger borgmesteren til den schweiziske avis.

Men renoveringen er dyr
Byen Gangi ligger omkring 20 kilometer fra nordkysten og midt mellem storbyerne Palermo og Catania. Bilturen til Palermo tager to timer.

Ifølge Bilanz kan prisen på én euro lyde billigt, men restaureringen koster. Et belgisk par, som købte et hus i 2014, har lagt 75.000 euro i renoveringer.

Mange byer er forladte
Gangi er langt fra den eneste italienske by, der er ramt af faldende befolkningstal.

En undersøgelse fra 2016 viser, at Italien havde 2.500 byer og landbyer, som var halvt tomme eller helt ubefolkede.

Det gælder blandt andet alpebyen Calsazio nord for Torino. De tilbageværende indbyggere har forsøgt at sælge hele byen med 12 stenhuse for omkring 250.000 euro.

Se også: Ferie-frygt: Så bange er vi på ferien

1 af 2 Du kan få udsigt til Etna, hvis du køber hus for én euro. Foto: Colourbox
2 af 2 Gangi, der har 6700 indbyggere, ligger med smuk udsigt på Sicilien. Foto: All Over Press
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen