Slip for flyskræk: Tænk på sex

Hvis du er bange for at flyve, er der måske et trick, der kan hjælpe – tænk på sex, mens du flyver

Er du bange for at flyve, skal du måske tænke på sex, næste gang du hopper på flyveren. Det kunne være tricket til at komme af med din angst. (Foto: Flickr/tamaralvarez)
Er du bange for at flyve, skal du måske tænke på sex, næste gang du hopper på flyveren. Det kunne være tricket til at komme af med din angst. (Foto: Flickr/tamaralvarez)

Får du svedige håndflader og dårlige nerver, når du skal flyve? For nogen er bare tanken om at flyve en forfærdelig ting. Men noget så enkelt som sex kan faktisk hjælpe dig gennem flyveturen, skriver Yahoo Travel.

Tidligere pilot Tom Bunn er nu terapeut, og han har startet SOAR, som er et program, der hjælper personer med flyskræk. Han havde en klient, der havde flyskræk i syv år – indtil han fandt en løsning.

(Foto: YouTube) Ferie - 1. mar. 2016 - kl. 16:15 Valgkamp i luften: Sådan vinder flypassagerer gratis rejse

– Han havde det forfærdeligt, hver gang han fløj, bortset fra den ene gang han kom hjem fra en arbejdsrelateret rejse, hvor han havde sex natten før hjemrejsen, fortæller Tom Bunn hjemmesiden.

Klienten havde en helt afslappet og angst-fri flyvetur.

Den videnskabelige forklaring

Et studie, der er publiceret i Science Daily og foretaget af forskere på Massachusetts Institute of Technology, har undersøgt forholdet mellem kronisk stress og post-traumatisk stress syndrom.

Hvis man oplever kronisk stress før en flyvetur, er ens hjerne bedre til at lagre ubehagelige oplevelser i langtidshukommelsen.

Derfor har personer med flyskræk, der er meget stressede op til flyveturen, lettere ved at fremkalde ubehagelige billeder under selve turen.

Se også: Skolebørn medbragte fyrværkeri på fly

Så for rejsende med meget angst før flyveturen, ligesom Tom Bunns klient, handler det altså om at forhindre, at hjernen lagrer de dårlige oplevelser. Man skal i stedet forsøge at lade hjernen producere stoffet oxytocin, som er tæt forbundet med sex og reproduktion. Stoffet bliver for eksempel produceret, når en mor ammer og lige før og efter sex.

Det, Tom Bunn hjælper sine klienter med, og som personer med flyskræk kan prøve, er at koble tanker om flyveturen og tanker om f.eks. sex eller sin kæreste med hinanden. For mødre kan tanken om at amme også hjælpe.

Se også: Sådan undgår du jetlag og dårlig mave

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere