Annoncørbetalt - Bravo Tours og Turismo Lanzarote

Slip for kulden: Høj sol og varme er tættere på, end du tror

Ingen jetlag, masser af sol, forrygende naturoplevelser og kridhvide strande. Det gode liv venter, og en flyvetur på bare fem timer kan gøre en verden til forskel. Kan du gætte, hvor vi skal hen?

Der er masser af sol og varme på Lanzarote. Foto: Adamkontor/Pixapay
Der er masser af sol og varme på Lanzarote. Foto: Adamkontor/Pixapay

Du husker den måske? Solen! Selv om vi ikke har set meget til den de sidste par år og måske helt har glemt alt om den henover vinteren, så er den der faktisk. Det er bare ikke lige i Danmark, du finder den inden for en overskuelig fremtid.

Du behøver hverken en god undskyldning, en fed tegnebog eller flere ugers ferie for at stikke af fra den danske vinter. For faktisk ligger de tillokkende sommerfornøjelser kun fem timer væk i sydgående retning.

Kanarieøerne forener det bedste fra charterferien med naturskønne oplevelser, du ellers kun finder på den anden side af kloden - og så er øerne i øvrigt både interessante for feinschmeckere, vinkendere og livsnydere.

Det tager blot 5 timer at flyve til Lanzarote, hvor her er sol og høj blå himmel. Foto: Bravo Tours.
Det tager blot 5 timer at flyve til Lanzarote, hvor her er sol og høj blå himmel. Foto: Bravo Tours.

Mens andre europæiske rejsemål serverer alle godterne i juni, juli og august, byder De Kanariske Øer op til afslapning og strandliv alle tidspunkter på året. Så meld dig ud af hverdagen for en enkelt uge og lad batterierne op under sydens salige solstråler.

Landskaber uden lige
Hver ø sin charme. Alligevel er der én, der har formået at skille sig særligt ud de seneste år. Med endeløse månelignende landskaber, nogle af verdens mest særprægede vinmarker, vulkaner og sandstrande i alle afskygninger kan det synes mærkeligt, at mange til stadighed associerer Lanzarote med aerobic og vandgymnastik til tonerne af høj musik.

For Lanzarote er først og fremmest et paradis, hvor et utal af naturens prægtigste indslag har samlet sig på én ø.

I nationalparken Timanfaya simrer det stadig under den vulkanske overflade. Kun 13 meter nede under jordens overflade bliver temperaturen op til 600 grader, og den temperatur illustreres bedst, når man hælder vand ned i et hul i jorden, hvorefter en dampen sprøjter op som en rygende gejser.

Lavalandskabet strækker sig helt ud til kysten, hvor du bl.a. kan se den vulkanske sø, Charco de los Clicos, hvis grønne vand står i skarp kontrast til det sorte sand, de røde klipper og det azurblå vand.
Playa del Charco de los Clicos. Foto: Antonio Ortega / Flickr
Playa del Charco de los Clicos. Foto: Antonio Ortega / Flickr

Andre steder langs kysterne kan det virke som om, du befinder dig i et limbo mellem strandferie og ’Landet for længe siden’, når lavalandskabet løber ned i bølgen blå. Pompøs natur skal du ikke lede længe efter, men det er selvfølgelig også helt okay bare at tage en slapper til lyden af bølgebrus og et kærligt puf fra en blid, varm vind.

Mañana-effekten
Når det ikke er landskabet, der sætter scenen, er det arkitekturen, som er kraftigt inspireret af kunstneren og arkitekten, César Manrique. Det er som om, både menneske og natur har tænkt godt og grundigt over de små deltaljer, og du mærker hurtigt, hvordan din ferie går op i en højere enhed, når du ser hvordan brikkerne falder på plads fra alle ledder og kanter.
Manana, manana. På Lanzarote kan du læne dig tilbage og slappe. Og når du ikke på stranden i dag, så løber den ingen steder. Foto: Bravo Tours
Manana, manana. På Lanzarote kan du læne dig tilbage og slappe. Og når du ikke på stranden i dag, så løber den ingen steder. Foto: Bravo Tours

Lanzarotes særprægede seværdigheder kæmper om din opmærksomhed, men der er nu alligevel ingen tvivl om, at det er helheden, der gør øen til det ultimative ferierejsemål.

Her er alt hvad en soltrængende charterturist kan drømme om af skønne strande, fred og ro, godt vejr, restauranter, barer og aktiviteter – og så er der alle unikaerne, som du kan skrue op og ned for, alt efter hvilket niveau af daseferie du ønsker at holde.

På Lanzarote er det, ligesom i resten af Spanien, ’mañana-effekten’, der gælder. Kommer du ikke ud af strandstolen i dag, gør du det måske i morgen.

Kanarieøerne anno 2018
Har du allerede rundet Lanzarote og vil du gerne se, hvad de andre øer har at byde på?

På Tenerife oplever du en smuk og frodig ø, kendt for lokalliv og den grønne nationalpark med Mount Teide som kronen på værket.

Tager du turen til Gran Canaria, får du både i pose og sæk – med storby, hvide strande og finurlige landskaber. Endelig er der Fuerteventura, som er mere rustik og mindre turistet. En ø der formår at drage surfere fra nær og fjern.

Kanarieøerne har alle dage været danskernes foretrukne ferieparadis, og der er langt fra 80’ernes grisefester til det, du oplever på øerne i dag. Hver ø synes at have fundet sig godt til rette i sin niche og den autentiske charme skinner igennem mere end nogensinde. Kanarieøerne er Europa når det er bedst – bare lidt længere sydpå.

Artiklen er sponseret af Bravo Tours og Turismo Lanzarote, der sætter fokus på muligheden for at booke en ferie til Lanzarote