Slutningen af maj: Nu har nordmændene fået svar

Den norske sundhedsstyrelse siger, at der formentlig kan åbnes for udlandsrejser i slutningen af maj

Hvis alt går vel, kan nordmændene tage på badeferie igen i slutningen af maj. Foto: Nick Karvounis/Unsplash
Hvis alt går vel, kan nordmændene tage på badeferie igen i slutningen af maj. Foto: Nick Karvounis/Unsplash

'Hvornår kan vi rejse til udlandet igen?'

Det spørgsmål er der tusindvis af solhungrende danskere - for ikke at tale om den udsultede og vinterblege rejsebranche - der ønsker svar på, men foreløbig har der ikke lydt ét kvæk fra udenrigsminister Jeppe Kofod.

Anderledes er det i vores naboland Norge, hvor befolkningen nu har fået stillet en ende på udrejserestriktionerne i udsigt.

- Det kan ske i slutningen af maj, uden at jeg kan være helt sikker, siger Geir Bukholm, sundhedsdirektør i Folkehelseinstituttet (FHI), til VG.

Ifølge ham kan Norge hæve sine grænsebomme og komme tilbage til 'normal turisttrafik', så snart de sidste risikogrupper har fået deres vacciner. Her tænker Geir Bukholm på alle over 45 år, der ifølge Norges vaccinationsplaner skal stikkes i løbet af maj.

Uro i rejsebranchen: Oprørt selskab smækker med døren

- Spørg igen om en måned
Også i Storbritannien har befolkningen fået svar på, hvornår de igen kan pakke kufferten med solcreme og få stillet deres rejselyster.

Her har regeringen endda meldt en konkret dato ud: 17. maj.

I Danmark gælder de nuværende rejsevejledninger, der farver hele verden rød, frem til den sidste dag i påskeferien, som er 5. april.

Til den tid vil omkring én million danskere være færdigvaccineret, men alligevel kan hverken rejsebranchen eller de solhungrende danskere få besked om, hvad der herefter skal ske.

Udenrigsministeriet skrev tirsdag dette i en mail Ekstra Bladet:

'Vi følger nøje situationen i andre lande og vurderer på den baggrund eventuelle justeringer af rejsevejledningerne. På nuværende tidspunkt er det for tidligt at sige noget om, hvornår situationen ændrer sig, og hvilke justeringer der kan blive tale om. En udmelding om, hvad der anbefales efter den 5. april, forudses således som udgangspunkt først om en måneds tid'.

Thailand vil skrotte karantæne for turister med vaccinepas