Smidt af fly for at lugte: Nu sagsøger de

Et jødisk par blev smidt af et American Airlines fly, angiveligt fordi de lugtede. Men parret mener, de blev smidt af flyet på grund af deres religion

Flypersonalet smed Yehuda Yosef Adler og  Jennie Adler af et fly, angiveligt fordi de lugtede. Nu sagsøger parret flyselskabet for diskrimination. Foto: Yehuda Yosef Adler
Flypersonalet smed Yehuda Yosef Adler og Jennie Adler af et fly, angiveligt fordi de lugtede. Nu sagsøger parret flyselskabet for diskrimination. Foto: Yehuda Yosef Adler

Ekstra Bladet har tidligere skrevet om et jødisk par, som blev smidt af et fly, fordi de angiveligt lugtede. Og nu sagsøger parret flyselskabet American Airlines for diskrimination.

Ifølge flyselskabet blev parret smidt af flyet på grund af deres kropslugt, som angiveligt generede andre passagerer. Men parret mener, at de blev smidt af, fordi de er jøder. Det skriver The Independent.

Yehuda Yosef Adler, Jennie Adler og deres dengang 19 måneder gamle datter skulle flyve fra Miami til Detroit 23. januar 2019, da en flyansat kom hen til dem og forklarede dem, at der var en nødsituation, og de derfor blev nødt til at forlade flyet. Det står der i søgsmålet.

Da de kom ud af flyet, fortalte flypersonalet den rigtige grund. De var blevet flyttet på grund af deres kropslugt. Angiveligt var det efter ordre fra piloten.

Ifølge Yehuda Yosef Adler havde han i forvejen haft en diskussion med piloten over nogle høretelefoner. Yehuda Yosef Adler bad stewardessen om nogle høretelefoner, mens piloten hørte det, hvortil piloten angiveligt skulle have sagt, at de ikke udleverede høretelefoner.

I søgsmålet står der, at piloten svarede på 'en grim måde'.

En flyansat lokkede en kvindelig passager med venskab, da han skrev til hende, inden hun skulle flyve. Ifølge ham ville det være gavnligt for hende. Foto: Joe Samo Ferie Sagsøger flyselskab: Ansat sendte flirtende sms'er til passager

Havde været i bad
Parret påstod begge, at de havde taget et bad om morgenen.

- Sagsøgerne var fortvivlede, og selvom de var flove, gik de over til personer i det samme område ved gaten for at spørge dem, om de kunne lugte noget ubehageligt fra familien, og alle personerne (omkring 20) svarede nej, står der i søgsmålet.

Søgsmålet siger også, at familien har 'lidt skade på deres personlige og professionelle omdømme', og hændelsen har 'ført til manglende appetit, søvnløshed og frygt for lufthavne og at flyve'. De sagsøger for at afskrække flyselskabet fra fremtidig forskelsbehandling, skriver de i søgsmålet.

At ride mod solnedgangen i ørkenen er en populær turistattraktion i Marokko. Men nogen gange går det ikke, som turisterne forventer. En kvinde brækkede sin arm og sagsøger derfor nu  Tripadvisors bookingside Viator. Foto: Colourbox Ferie Kvinde sagsøger Tripadvisor for mislykket tur på gravid kamel

American Airlines holder fast i forklaring om lugt
American Airlines gav familien et hotelværelse og ombookede dem til et fly næste dag. Flyselskabet fastholder, at det var på grund af mandens kropslugt, at de blev smidt af.

- Familien Adler blev bedt om at forlade flyet efter flere passagerer og personalet klagede over hr. Adlers kropslugt. Beslutningen blev taget ud fra en bekymring for de andre passagerers komfort, skriver American Airlines i en udtalelse.

Søgsmålet blev indgivet 28. januar ved en føderal domstol i Texas og første retsmøde vil være 29. maj i år.

100 kommentarer
Vis kommentarer