Smuglede 16 skydevåben med om bord på fly

Kæmpe hul i sikkerhedskontrollen – smuglere fik leveret våben på lufthavnstoilet

En smuglersammensværgelse har ifølge mistankerne fået over 150 ekstra våben ud i New Yorks gader (Foto: Lisa Roe/Flickr)
En smuglersammensværgelse har ifølge mistankerne fået over 150 ekstra våben ud i New Yorks gader (Foto: Lisa Roe/Flickr)

Hver gang vi er i lufthavnen, skal vi gennem det evige sikkerhedscirkus. Vi viser pas, tager bælter af, går på strømpefødder og skaffer os af med alt, hvad det indeholder mere end 100 ml. eller ikke passer i den obligatoriske gennemsigtige og lukkede plasticpose.

Men hele cirkuset kan jo være lige meget, hvis sikkerhedskontrollen har et kæmpemæssigt hul. Og det er netop, hvad de amerikanske myndigheder i december afslørede, at sikkerhedskontrollen i Atlantas internationale lufthavn i Georgia, USA, havde. Det skriver New York Times.

Passagerne måtte overnatte på gulvet i lufthavnen i Mumbai (Foto: Sean Read ‏@FamousTimes) Ferie Besked til flypassagerer: Op til 8 dages ventetid!

En bagage-medarbejder i lufthavnen hjalp smuglere med at få noget helt andet end rent mel med ombord på fly – nemlig skydevåben.

Når smuglerne havde passeret lufthavnens sikkerhedstjek, leverede medarbejderen, som i kraft af sit arbejde nemt kunne slippe igennem lufthavnens sikrede områder, våben til dem på et af lufthavnens herretoiletter.

– Jeg tabte kæben, da jeg hørte det, siger sikkerhedskonsulent Anthony C. Roman til New York Times og fortsætter:

– Det splitter illusionen om sikkerhed i lufthavne fuldstændig ad og viser tydeligt, at de store huller i sikkerheden, som mange sikkerhedseksperter har givet udtryk for siden 9/11, eksisterer. 

Han understreger samtidig, at det er et problem, at lufthavnspersonale, der har adgang til sikrede områder, ikke gennemgår samme sikkerhedstjek, som passagerne gør.

(Foto: Ewa-Marie Rundqvist) Ferie Syndige seniorer holder lystig ferie

Mere end 150 våben smuglet
Bagage-medarbejderen og smuglerne, der fløj med våbenene, blev efter en længere efterforskning afsløret d. 10. december 2014 i henholdsvis Atlanta og New York.

Forud for anholdelsen lå måneders efterforskning, der var foregået i samarbejde med Delta Airlines, som var det involverede selskab. Flyselskabet havde bl.a. oplyst myndighederne, hver gang en specifik mistænkt fløj med deres fly.

Ved anholdelsen var der 16 skydevåben i smuglerens kuffert. Det mistænkes dog, at der er samlet er smuglet mere end 150 våben i en periode på syv måneder.

På grund af deres involvering i sagens efterforskning har Delta Airlines ikke villet udtale sig om sagen. I en officiel udmelding skriver de:

– Delta samarbejder med myndighederne i efterforskningen. Vi tager enhver aktivitet, som ikke efterlever vores strenge sikkerhedskrav og behov for tryghed for kunder og medarbejdere, meget seriøst.

0 kommentarer
Vis kommentarer