Smuglede søn over grænsen i kuffert: Far undgår fængselsstraf

Drengen blev opdaget, da betjente ved grænsen mellem Marokko og Spanien valgte at scanne den mistænkelige tunge kuffert

Billedet af drengen i kufferten gik efterfølgende verden rundt. Foto: Ritzau Scanpix
Billedet af drengen i kufferten gik efterfølgende verden rundt. Foto: Ritzau Scanpix

I 2015 gik scannings-billedet af en 8-årig dreng fra Elfenbenskysten verden rundt, fordi han midt i den værste flygtningekrise i Europa i nyere tid blev opdaget krøllet sammen i fosterstilling i en kuffert ved grænsen mellem Marokko og Spanien.

Efterfølgende blev hans far, Ali Ouattara, anholdt og sigtet for at ville smugle sin søn ulovligt ind i Spanien, hvor faren selv boede med sin hustru og deres datter, mens parrets 8-årige søn var blevet nægtet opholdstilladelse fire gange, fordi de spanske myndigheder ikke vurderede, at Ali Ouattara tjente nok penge til at kunne forsørge et barn mere.

Tirsdag faldt der ifølge BBC dom i sagen, og her lykkedes det Ali Ouattara at slippe afsted med en bøde for lovovertrædelsen, og derfor undgik han den tre år lange fængselsstraf, som anklageren havde håbet på.

Grunden til, at den 45-årige far ikke skal i fængsel, er, at anklageren i retten ikke kunne bevise, at Ouattaro var klar over, at den kvinde, som han havde betalt for at smugle sønnen over grænsen, ville tvinge ham ned i en kuffert.

Ifølge faren havde kvinden fortalt ham, at hun ville køre drengen over grænsen i bil.

Ved sidste nytårsaften blev Rådhuspladsen forskanset på grund af den generelle terrortrussel i flere europæiske lande, som altså nu får de amerikanske myndigheder til at advare sine borgere om at rejse til Europa. Foto: Tariq Mikkel Khan Ferie USA advarer amerikanerne: Pas på i Europa!

Kuffert mistænkelig tung
Grænsebetjentene ved grænsen mellem Marokko og Spanien blev tilbage i 2015 mistænksomme, da den unge kvinde slæbte rundt på kufferten, der så yderst tung ud, og derfor valgte de at scanne den, hvilket altså viste en silhuet af drengen i fosterstilling.

Da faren selv krydsede grænsen godt en halv time senere, blev han anholdt, men er altså nu sluppet fri med en bødestraf på 92 euro - godt 685 danske kroner.

- Det er overstået, og vi kan begynde vores liv sammen, min kone, datter og søn i Bilbao (Spanien, red.), lød det fra Ali Ouattara, da han modtog sin dom i retten i Ceuta, som er en selvstændig spansk by i det nordlige Marokko.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ali Ouattara snakker med sin advokat i retten. Foto: Jorge Guerreri
Ali Ouattara snakker med sin advokat i retten. Foto: Jorge Guerreri

Her ses den forsvundne brite med sin cykel, som blev fundet efterladt kort efter hans forsvinden. Foto: Privat Ferie Medie: Forsvundet turist er ramt af Jerusalem-syndromet

Vejrtrækningsproblemer i kufferten
Det var angiveligt den indsmuglede nu 10-årige søn, der var hovedårsagen til, at Ouattara slap for fængselsstraf. Sønnen vidnede nemlig i retten og udtalte følgende:

- Hverken min far eller jeg vidste, at de ville putte mig ned i kufferten, sagde han og påpegede, at han havde haft meget svært ved at trække vejret undervejs på turen.

I øjeblikket bor hele familien, der oprindeligt stammer fra Elfenbenskysten, i en forstad til Paris, men de har planer om at flytte til Bilbao i Spanien hurtigst muligt.

En amerikansk far har været fængslet i Abu Dhabi i en uge, fordi han filmede sikkerhedspersonalet i lufthavnen. Foto: Arkiv/Colourbox Ferie Far anholdt i Abu Dhabi: Filmede lufthavnsansatte

1 af 2 Ali Ouattara i retten. Foto: Jorge Guerreri
2 af 2 Billedet af drengen i kufferten gik efterfølgende verden rundt. Foto: Ritzau Scanpix
16 kommentarer
Vis kommentarer