Snowboarder filmer sig selv i lavine – nu kan han ende i fængsel

Christian Mares stod på snowboard i et off-pist område, da han startede en lavine

Lavinen kunne i følge skisport resortet Sugar Bowl havde endt meget værre end det gjorde (Foto:Washington State Dept/Flickr)
Lavinen kunne i følge skisport resortet Sugar Bowl havde endt meget værre end det gjorde (Foto:Washington State Dept/Flickr)

Uge syv er lige om hjørnet, og mange danskere er allerede begyndt at finde skistave og lange underbukser frem, så de kan komme ud og erobre alverdens snebeklædte pister.

Og det er måske en god idé, at holde sig til pisterne, for ellers kan det gå dig, som det gjorde den amerikanske snowboarder Christian Mares. Sammen med sine venner var han ude ud og lede efter uberørt sne omkring skisport resortet Sugar Bowl ved Lake Tahoe i USA.

Se også: Forlænget weekend – på SKI

I jagten på frisk sne begav vennerne sig ind på ulovligt off-pist terræn, og her begyndte de, at filme sig selv køre ned af de stejle bjerge.

Se også: Scor den længste ferie med færrest brugte feriedage

Undervejs på turen ned af bjerget tændte den 29-årige Christian Mares sit videokamera på hovedet. På videoen kaster han sig ned af bjerget og få sat fart i sit snowboard. Det er dog ikke det eneste, han får sat fart i, for mens hans filmer sin færden ned af bjerget, begynder sneen omkring ham også at rulle med. Det resulterer i en voldsom film, der viser, hvordan Christian Mares bliver kaster rundt i snedyngerne. Heldigvis for den 29-årige snowboarder skete der ikke noget med ham eller hans venner.

Se også: 4 fede hoteller i Danmark

Lavinen kan være skyld i ung mands forsvinden
Episoden fandt sted 15. januar, samme dag som den 23-årige skiinstruktør Carson May fra Sugar Bowl skiresort blev meldt savnet.

Man ved endnu ikke om, der er sammenhæng i mellem lavinen og Carson Mays forsvinden, men man har fået signal fra Carson Mays mobiltelefon i samme området, som ulykken foregik.

Carson May er sidst set dagen før lavinen, men indtil videre bliver begge hændelser behandlet som separate sager.

Carson Mays arbejdsplads, Sugar Bowl resort, har ikke direkte anklaget Christian Mares for at være skyld i Carson Mays forsvinden, men de anmeldt Christian Mares for at bringe folks liv i fare og begive sig ind i området, der kaldes Perko har været lukket siden 2010 og er kendt for at være et sted, hvor der er stor risiko for laviner.

Til anklagerne svarer Christian Mares til NBC:

– Jeg ville aldrig gøre det (starte en lavine, red) med vilje – ikke fordi det er ulovligt, men fordi det er farligt.

Christian Mares mener derimod, at Suger Bowl resort bruger lavinen til at dække over deres eget problem, nemlig at en af deres medarbejdere forsvandt dagen inden, siger han.

Han mener, at de prøver at koble de to hændelser sammen, så de slipper for negativ omtale i medierne.

– Det der skete med Carson er dårlig omtale for deres resort, fordi han arbejder for dem, og de kan ikke finde ham. Så de prøver at beskytte deres egen røv, siger han.

Se også: Smuglerguld fundet under passagersæde i fly

Politiet indstillede eftersøgning for at finde Carson May 19. januar.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere