Sommerens store feriehits: Her vil danskerne hen

Sommerferien banker snart på, og det samme gør danskernes rejseglæde

Mallorca er igen i år en populær sommerdestination for danskerne. Foto: Henning Hjorth
Mallorca er igen i år en populær sommerdestination for danskerne. Foto: Henning Hjorth

Når danskerne til sommer rejser afsted på ferie til udlandet, vil de fleste slukke tørsten i en Sangria, Cava eller en iskold Cerveza, hvis de vil drikke nogle af feriedestinationens lokale alkoholiske drikkevarer.

En spritny analyse foretaget af hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk har nemlig slået fast, at storbyerne Malaga, Barcelona og Mallorca i Spanien er de suverænt mest søgte sommerferiedestinationer i år.

- De tre spanske byer er særlige, fordi de forener storbypuls og strand, og det er noget, der appellerer til danskerne. Ved at kombinere både kulturelle oplevelser med dasedage ved stranden, kan det næsten føles som om man får to ferier i én, siger Lasse Skole Hansen, der er er momondos danske presseansvarlig.

Danskere, der planlægger sommerferie på Mallorca i år, skal være klar på, at turistskatten blev fordoblet fra tirsdag af. Foto: Henning Hjorth Ferie Turister i oprør over ny turistskat på Mallorca: Nægter at betale

Tyrkiet lokker
Det er havnebyen Malaga i Andalusien i det sydlige Spanien, der er højdespringeren i undersøgelsen, hvor også tyrkiske byer viser sig at være et kæmpe hit for danskerne i år.

F.eks. er Istanbul den mest trendende sommerdestination i år, da antallet af flysøgninger er steget med hele 31 procent til Tyrkiets mest befolkede by i forhold til samme tid sidste år.

- Fire ud af de fem mest trendende rejsemål denne sommer er tyrkiske byer. Her er der solgaranti, og mens Istanbul byder på arkitektoniske perler og storbystemning, så er Antalya et eksempel på en mere klassisk stranddestination, hvor man finder et hav af hoteltilbud, fortæller Lasse Skole Hansen.

Den eneste by, som ikke ligger i Tyrkiet, i undersøgelsens top 5 over trendende byer, er havnebyen Split i Kroatien, der med en stigning på 20 procent i antallet af flysøgninger sammenlignet med sidste år, ryger ind på en fjerdeplads.

- Split ligger ved den kroatiske adriaterhavskyst og byder på smukke strande, middelhavsstemning og kultur. Dét kombineret med, at man kan finde forholdsvist billige flybilletter derned, har nok gjort, at flere danskere har fået øjnene op for denne destination, siger Lasse Skole Hansen.

Du får sol-værdi for pengene, hvis du rejser til Madrid i Spanien. Foto: Sandra Raccanello/SIME Ferie På disse rejsedestinationer får du mest for pengene

Danmark hitter også
Men som man siger, så er ude godt, men hjemme bedst, og derfor er det da heller ikke kun udenlandske strande og seværdigheder, der lokker rejselystne danskere på ferie.

Herhjemme topper den københavnske hovedstad skarpt forfulgt af klippeøen mod øst, som er den næstmest søgte destination inden for landets grænser.

- Bornholm er steget i popularitet i senere år. Det skyldes blandt andet Folkemødet i Allinge, der hvert år trækker op mod hundredetusinder gæster på bare fire dage, og Michelin-restauranten Kadeau, som er med til at tiltrække gourmet-turister, siger Lasse Skole Hansen.

Mest populære og trendende rejsemål blandt danskerne denne sommer

Mest populære (internationalt)

1.) Malaga // flypris i gennemsnit: 2122 kroner

2.) Bangkok // flypris i gennemsnit: 6006 kroner

3.) New York // flypris i gennemsnit: 4326 kroner

4.) Palma de Mallorca // flypris i gennemsnit: 2141 kroner

5.) Barcelona // flypris i gennemsnit: 1729

Mest populære (national)

1.) København // flypris i gennemsnit: 1015 kroner

2.) Bornholm // flypris i gennemsnit: 1463 kroner

3.) Billund // flypris i gennemsnit: 1393 kroner

4.) Aalborg // flypris i gennemsnit: 1080 kroner

5.) Aarhus // flypris i gennemsnit: 1228 kroner

Mest trendende (+ %-stigning i flysøgninger fra sidste år)

1.) Istanbul (+31%) // flypris i gennemsnit: 2371 kroner

2.) Antalya (+28%) // flypris i gennemsnit: 3397 kroner

3.) Kayseri (+25%) // flypris i gennemsnit: 4237 kroner

4.) Split (+20%) // flypris i gennemsnit: 2394 kroner

5.) Gazipasa (+18%) // flypris i gennemsnit: 3793 kroner

Kilde: Momondo

Mange danskere har rejst til udlandet på ferie i over en måned ad gangen, viser ny undersøgelse. Foto: Thomas Lekfeldt Ferie To ugers rejse er ikke nok for danskerne

58 kommentarer
Vis kommentarer