Sommerhusgæster efterlader tusindvis af killinger

Dyrenes Beskyttelse opfordrer nu folk til at tage ansvar for de tusindvis af sultne killinger, der bliver efterladt til sig selv, når sommerhusgæsterne drager hjem

Tusindvis af killinger bliver hvert år efterladt af sommerhusgæster. Arkivfoto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix
Tusindvis af killinger bliver hvert år efterladt af sommerhusgæster. Arkivfoto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix

Solen har i den grad forkælet os danskere i de seneste par måneder, hvilket har fået mange til at skippe ferien sydpå og i stedet drøne afsted til sommerhuset for at slappe af med familien i trygge rammer

Men det er ikke kun sommerhusgæster, der strømmer til sommerhusområderne. Den lune sommerperiode er nemlig også højsæson for efterladte killinger, som i første omgang bliver forkælet af sommerhusgæsterne, men derefter efterladt til sig selv, når gæsterne drager tilbage til hverdagens stress og jag og glemmer alt om den søde, pjuskede killing ved sommerhuset.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse, hvor de opfordrer folk til at tage ansvar for kattene, hvis de vælger at fodre dem.

- Selvom det virker som en god gerning at fodre sultne killinger, gør man i virkeligheden kattene en bjørnetjeneste. De vænner sig nemlig hurtigt til at blive fodret, men når feriegæsterne så forlader sommerhuset, står katten tilbage og skal på ny forsøge at finde sin egen føde igen, forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, i pressemeddelelsen.

Safaripark på fællesbarsel: Kæmpe babyboom i dansk zoo

'Tag ansvar'
Hvert år modtager Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 flere tusinde henvendelser om efterladte killinger, som sommerhusgæster har fodret i løbet af deres ferie.

Sidste år modtog foreningen hele 2934 henvendelser om killinger, der enten strejfede rundt eller var blevet efterladt, og en ny opgørelser viser, at antallet af henvendelser i 2017 steg i alle regioner i sommerferien.

Især i Region Syddanmark, Region Sjælland og Region Midtjylland skete der en markant stigning.

- Jeg tror, at sammenhængen mellem antallet af efterladte killinger og regionerne kommer af, hvor der er mange sommerhusområder. Hvis man fodrer kattene, kommer der bare flere af dem, siger Jens Jokumsen.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er det vigtigt at have for øje, hvis man begynder at fodre omstrejfende killinger, at de mest af alt brug for, at man tager ansvar for dem og lader dem blive en del af familien.

Kat på springtur: Fundet i lufthavn efter en uge

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær