Spanien støtter turistindustri med milliarder efter Thomas Cook konkurs

Turistindustrien i flere lande er hårdt ramt af Thomas Cook konkursen

Turister nyder deres ferie på Palma Strand på Mallorca. Øen kan blive hårdt ramt på økonomien efter Thomas Cook gik konkurs i september. Foto: JAIME REINA / AFP
Turister nyder deres ferie på Palma Strand på Mallorca. Øen kan blive hårdt ramt på økonomien efter Thomas Cook gik konkurs i september. Foto: JAIME REINA / AFP

Spaniens regering planlægger at bruge 300 millioner euro (Omkring 2,2 milliarder kroner) i støtte til virksomheder, som er påvirket af Thomas Cooks konkurs.

Thomas Cook gik konkurs i september og efterlod over 150.000 passagerer strandet og 360.000 kunder, som søger deres planlagte rejser refunderet.

Se også: Rejsekonkurs kan give regning på fem milliarder kroner

Men konkursen rammer også de mange samarbejdspartnere, som Thomas Cook havde. Især i Spanien hvor mange hoteller er afhængige af rejseoperatøren. Derfor træder Spaniens regering nu til med hjælp. Det skriver mediet Euro News.

Tusindvis af jobs i den spanske turistsektor er i fare for at forsvinde, specielt i regioner som De Baleariske Øer og De Kanariske Øer.

Andre lande i Europa er også påvirket af konkursen.  Den græske turistorganisation har udtalt, at de estimerer et økonomisk tab på op til 500 millioner euro.

Syv Spies-gæster har lige nu ikke en planlagt plads på et fly hjem til København. Foto: Topfoto/Ritzau Scanpix Ferie - Spies bør skamme sig: 80-årige strandet på Madeira uden medicin

I går, torsdag, sagde den spanske minister for turisme, Reyes Maroto, til Reuters, at pengene vil blive brugt på en række foranstaltninger, som skal forhindre et kollaps i turismesektoren, blandt andet vil der blive givet kredit til de påvirkede virksomheder.

Den økonomiske redningsplan skal til godkendelse i det spanske kabinet i næste uge.

77 kommentarer
Vis kommentarer