Spanien støtter turistindustri med milliarder efter Thomas Cook konkurs

Turistindustrien i flere lande er hårdt ramt af Thomas Cook konkursen

Turister nyder deres ferie på Palma Strand på Mallorca. Øen kan blive hårdt ramt på økonomien efter Thomas Cook gik konkurs i september. Foto: JAIME REINA / AFP
Turister nyder deres ferie på Palma Strand på Mallorca. Øen kan blive hårdt ramt på økonomien efter Thomas Cook gik konkurs i september. Foto: JAIME REINA / AFP

Spaniens regering planlægger at bruge 300 millioner euro (Omkring 2,2 milliarder kroner) i støtte til virksomheder, som er påvirket af Thomas Cooks konkurs.

Thomas Cook gik konkurs i september og efterlod over 150.000 passagerer strandet og 360.000 kunder, som søger deres planlagte rejser refunderet.

Men konkursen rammer også de mange samarbejdspartnere, som Thomas Cook havde. Især i Spanien hvor mange hoteller er afhængige af rejseoperatøren. Derfor træder Spaniens regering nu til med hjælp. Det skriver mediet Euro News.

Tusindvis af jobs i den spanske turistsektor er i fare for at forsvinde, specielt i regioner som De Baleariske Øer og De Kanariske Øer.

Andre lande i Europa er også påvirket af konkursen.  Den græske turistorganisation har udtalt, at de estimerer et økonomisk tab på op til 500 millioner euro.

- Spies bør skamme sig: 80-årige strandet på Madeira uden medicin

I går, torsdag, sagde den spanske minister for turisme, Reyes Maroto, til Reuters, at pengene vil blive brugt på en række foranstaltninger, som skal forhindre et kollaps i turismesektoren, blandt andet vil der blive givet kredit til de påvirkede virksomheder.

Den økonomiske redningsplan skal til godkendelse i det spanske kabinet i næste uge.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær