Annonce:
Annonce:

Spansk ferieparadis vil uddele bøder: Solsenge-krigen skal stoppe!

Det kan snart være slut med at spærre de bedste pladser på stranden på den spanske ferie-ø Ibiza

Her løber turister ud for at smide badehåndklædet på liggestolen. Video: Solarpix
Annonce:
Følg Ferie

Vi kender nok godt alle sammen til de typer, der for en sikkerheds skyld lige smider sit håndklæde og spærrer den bedste plads i solen, selvom de ikke selv har planer om at ligge der.

Sidste sommer kunne Ekstra Bladet blandt andet dokumentere, hvor absurde den slags kampe om de bedste pladser kan blive, da vi fik fingre i en video af hotelgæster på det firstjernede hotel Servatur Waikiki i Playa del Ingles på Gran Canaria, hvor gæsterne stillede sig i kø fra klokken 7.30, indtil poolen åbnede klokken 08.00, hvorefter jagten på den perfekte pool-plads gik i gang.

(Se den vanvittige video i playeren øverst oppe)

Annonce:

Men også på den spanske ferie-ø Ibiza er myndighederne trætte af turister, der spærrer pladser på stranden med deres håndklæde, hvorefter de valser rundt andetsteds. De er faktisk så trætte af den slags turister, at de angiveligt overvejer at indføre bødestraffe.

Det skriver The Sun.

- Vi overvejer at indføre samme lovgivning, som flere andre byråd har gjort, så vi kan sikre, at dette ikke sker, siger byrådsmedlem Montserrat Garcia og henviser blandt andet til byen Gandia, som har indført lignende straffe til badegæster, der spærrer pladser på stranden.

Det er angiveligt hovedsageligt lokale borgere, som er trætte af turister, der smider håndklædet uden at blive på stranden, og som derfor har klaget til myndighederne.

Nyt koncept skal stoppe krig om solsenge

Spanien trætte af turister
Det er dog ikke kun ferie-gæster på øen, der generer de lokale. Ifølge The Sun bliver en unavngiven restaurant-ejer blandt andet også kritiseret for at placere luftmadrasser og lignende ude foran hans restaurant til fri afbenyttelse for turister.

Annonce:

Det er uvist, hvornår forbuddet om at spærre pladser på stranden vil træde i kraft, og hvad det vil koste, hvis man bliver fanget i at gøre det alligevel.

Ibiza er dog bestemt ikke den eneste spanske ferie-destination, der har fået nok af turister. Blandt andet har storbyen Barcelona også problemer med, at de lokale beboere bliver overrendt af turister.

Det har blandt andet fået bystyret til at indføre reguleringer på hotelbyggerier inde i byens centrum og stoppe privat udlejning via Airbnb.

Derudover har flere spanske ferie-øer indført skatter på turister, der skal gå til mere velfærd til byens borgere. Det drejer sig blandt andet om netop Ibiza samt øer såsom Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote.

Sidste år fik Spanien besøg af 77 mio. mennesker, hvilket er en stigning på 20 mio. inden for de seneste fem år.

Frem med tegnebogen: Elsket dansker-destination vil flå dig for penge

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: