Spar 60 procent på trope-billetter

På bare et år er flybilletter til hele verden faldet med op til 60 pct. – hård konkurrence blandt flyselskaber presser i forvejen lave priser endnu længere ned 

Billetter til tropiske Zanzibar er faldet med ca. 60 pct. siden sidste år (Foto:  Roman Boed/Flickr)
Billetter til tropiske Zanzibar er faldet med ca. 60 pct. siden sidste år (Foto: Roman Boed/Flickr)

Der er konstant Black Friday hos flyselsakberne for tiden. Sammenligner man priserne nu med priserne i 2014, kan man spare flere tusind kroner. Det viser nye tal fra internetrejsebureauet Travellink.

Drømmer du om en forlænget weekend i Milano eller en drømmerejse til Zanzibar, er det nu, du skal slå til.

– Det er de rene udsalgspriser på mange flybilletter lige nu. Den hårde konkurrence mellem flyselskaberne presser de allerede lave priser endnu længere ned, siger direktør Torben Nygaard, Travellink Danmark og fortsætter:

– I kroner er langdistance flyvninger faldet mest. Billetten til mange rejsemål er op til flere tusind kroner lavere i år. I procent er flere rejsemål i Europa faldet med en tredjedel. Det er virkelig værd at bide mærke i, siger Torben Nygaard.

Typisk er billetpriserne faldet med omkring 20-35 pct. Det gælder bl.a. for billetter til New York, Vietnam og Samos i Grækenland.

Men til nogle destinationer er billetten faldet med op til 60-70 pct. Siden sidste år er gennemsnitsprisen på flybilletter tur-retur til tropiske Zanzibar i Tanzania således faldet med 5.288 kr. Det svarer til et fald på ca. 60 pct. og giver en billetpris i 2015 på gennemsnitlig 3.420 kr.

Det største prisfald, som Travellink har fundet, er på billetter til Granada i Spanien. Her er prisen faldet med 1.686 kr., hvilket svarer til næsten 70 pct. og giver billetter til bare 801 kr. i gennemsnit i år.

Pengene bruges til selvforkælelse
Travellink, som i undersøgelsen har sammenlignet 150.000 bookinger fra København i perioden januar-marts 2015 med samme periode 2014, konstaterer, at de lavere flypriser ikke får danskerne til at spare på feriebudgettet. Det, vi har sparet på gyngerne, bruger vi på karusellen.

– Vi bruger de samme penge på at rejse. Når vores kunder sparer på flybilletten, vælger de i stedet at bo bedre. Antallet af bookninger på fire- og fem-stjernede hoteller er øget markant det seneste år, siger Torben Nygaard.

Statistikken er baseret på godt 150 000 bookninger fra København i perioden januar-marts 2015 sammenlignet med samme periode 2014. Travellink har sammenlignet priser på tur- og returbilletter.
Statistikken er baseret på godt 150 000 bookninger fra København i perioden januar-marts 2015 sammenlignet med samme periode 2014. Travellink har sammenlignet priser på tur- og returbilletter.
 

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere