Annonce:
Annonce:

Spar penge: Her skal du tanke på kør-selv-ferien

Der er mange penge at spare, hvis man tanker de rigtige steder på bilferien

Der skal bruges mange penge på brændstof, når man vælger at tage på bilferie. Heldigvis er der penge at spare. Foto: Colourbox
Der skal bruges mange penge på brændstof, når man vælger at tage på bilferie. Heldigvis er der penge at spare. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

Rigtig mange danskere vælger at pakke bilen med familie og bagage og drage sydpå i sommerferien, men som de fleste nok ved, er der mange udgifter forbundet med at tage på kør-selv-ferie.

Især brændstofforbruget er en dræber for de fleste pengepunge i løbet af de mange kilometer mod udenlandske himmelstrøg.

Der er dog penge at spare på den dyre brændstof, hvis du tanker de rigtige steder, når du kører gennem Europa. Det viser en undersøgelse foretaget af Moneybanker.

Skal du fx gennem Norge, bør du altid tanke op, inden du krydser grænsen, for Norge har nemlig nogle af de højeste priser i hele verden på både diesel og benzin. I skrivende stund ligger prisen på benzin på 12,28 kr. og prisen på diesel på 11,44 kr.

Annonce:

Skal du til Italien, kan det godt betale sig at tanke godt op i Østrig inden, du krydser grænsen, for brædnstof i støvlelandet er væsentlig dyrere end i dets naboland.

I Italien koster diesel 9,97 kr. og benzin 11,08 kr. pr. liter, mens priserne i Østrig er henholdsvis 7,88 kr. på diesel og 8,48 kr. på benzin. Prisforskellen er altså 2,60 kr. på benzin og 2,09 kr. på benzin.

Sidste chance: Næsten alt er booket

Dyr diesel
Det er også penge at spare, hvis du vælger bil efter, hvilket brændstof der skal på. I Danmark er prisforskellen mellem 95 oktan benzin og diesel i Danmark 1,95 kr., men i Rumænien er prisforskellen blot 0,13 kr.

I er række lande såsom Schweiz, Belgien og Serbien er diesel dyrere end benzin.

Moneybanker har udarbejdet et interaktivt verdenskort, som viser brændstofpriserne på benzin og diesel i de forskellige lande.

Kortet opdateres løbende, så hvis du skal på kør-selv-ferie, kan det måske godt betale sig at holde øje med priserne. I hvert fald hvis du vil spare nogle penge.

Kortet kan ses her.

Annonce:

På trods af at alle lande har adgang til de samme priser på brændstof, varierer priserne på diesel og benzin altså betydeligt verden over.

- Dette skyldes forskellige skatter og subsidier, hvor rigere lande generelt har højere priser, mens fattigere lande og lande, som selv producerer og eksporterer olie, har væsentlig lavere priser, skriver Moneybanker i en pressemeddelelse.

Pas på tyven: Her stjæler de mest

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: