Spar penge: Lej kør-selv bilen i Tyskland

Der er mange penge at spare og mulighed for at få en mere sikker bil, hvis du opgradere bilen til en tysk lejebil syd for grænsen

Byt den mindre danske bil ud med en stor tysk af slagsen og få mere plads og spar penge. (Foto: Jens Astrup)
Byt den mindre danske bil ud med en stor tysk af slagsen og få mere plads og spar penge. (Foto: Jens Astrup)

Sidste år var næsten seks ud af ti solgte biler herhjemme enten en mikrobil eller en minibil. Men lige så praktiske som de små biler er i hverdagen, lige så håbløse kan de være, når familien skal på en længere kør selv-ferie.

En uåbnet Cola-dåse kan åbenbart være farlig – i hvert fald i hænderne på en muslimsk kvinde. Sådan syntes det amerikanske flyselskab United Airlines i weekenden. (Foto: Flickr) Ferie Flyselskab til muslimsk kvinde: En uåbnet dåse-cola kan være et våben

Investering i en lille bil behøver dog ikke at være et farvel til køreferier. Løsningen ligger lige syd for grænsen. Der er det nemlig billigt at leje en større bil.

Kører I til Flensborg i jeres VW Golf og fortsætter til Nice i en lejet VW Passat stationcar i to uger, kan I spare hele 1.102 kr.

Poh blev både båret, kørt i en særlig vogn og gik selv på turen (Foto: Instagram/pohthedogsbigadventure) Ferie Han tog sin dødssyge hund med på fantastisk rejse

Vælger I at stille den lille VW Polo og leje en stationcar som VW Passat Variant, får I meget mere plads til familien og så sparer I endda også lidt – 70 kr.

– Den åbenlyse fordel er, at man får mulighed for at køre den lange tur i en større bil med god plads til både personer og bagage. Men man får også en bil med bedre køreegenskaber og komfort, og så er den mere sikker, påpeger forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen, der har sammenlignet priserne på kør selv-ferie i egen bil og i tysk lejebil.

Light it up! De tre amerikanske stater, som har legaliseret hash, kan mærke et stigende antal turister på grund af hash. (Foto. Flickr) Ferie Fri hash er turist-trækplaster

Lave afgifter og ingen kilometerbegrænsning
Prisforskellen på at eje i Danmark og leje i Tyskland illustreres bedst ved, at man kan spare godt 3.000 kr. ved at skifte sin dansk indregistrerede VW Passat Variant lige over med en tilsvarende tysk lejemodel.

– Det kan virke utroligt, at det kan betale sig at leje en større bil i Tyskland og køre videre på sin ferie. Men det skyldes de lavere tyske afgifter på biler, og at der ikke er kilometerbegrænsning, når man lejer bil, siger FDMs forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen.

OBS! Vær opmærksom på, at det er ulovligt at køre tilbage over den danske grænse for at hente kone, børn, mand eller mormor. Når grænsen krydses, skal du nemlig betale afgiften for bilen til skat.

8 kommentarer
Vis kommentarer